HJÄLP! FJÄRILARNA FÖRSVINNER.


God morgon alla solstrålar. Idag får ni själva vara solstrålar som skiner på era medmänniskor, för den riktiga solen har tagit "time out". Här i alla fall. Det är grått och mulet och lite småkallt. Regnet hänger i luften. Men enligt väderleksrapporten så ska vi inte få regn, utan bara mulet. "Vi får se sa den blinde". Det har hänt också att det blir vackert väder fram på dagen.




             

Nu ska vi tala om något annat. Ni vet säkert vid det här laget att jag är väldigt förtjust i fjärilar. De är så vackra, graciösa,
skira och väna. De svävar omkring och stör inte någon varelse på jorden. Och hur skulle sommaren se ut utan fjärilar?
De hör till .....precis som att björkarna slår ut och att vi hittar vårblommor...att solen skiner och det är varmt...att vattnet glittrar inbjudande....att vi hittar smultron och kan trä upp på strå.... Ja de har sin egen givna plats på sommaren.
Men nu är det så illa att dessa vackra varelser håller på att försvinna! Huvudorsaken till fjärilarnas tillbakagång är det förändrade landskapet. Fjärilar behöver blommor, många olika sorters blommor. Men blommande ängar och skyddade skogsgläntor blir allt mer sällsynta i takt med att jordbruk och skogsbruk rationaliseras. Mellan 35 och 45 procent av dagfjärilsarterna har försvunnit de senaste 20 till 100 åren på de ställen som undersökts i södra Sverige.
Det är väl sorgligt! Nej fram för mera ängsmarker, öppna skogsgläntor och blommor så att våra vänner fjärilarna trivs igen. Själv har jag två trogna följeslagare i form av fjärilar... en på benet och en på axeln... men de kan inte flyga tyvärr.



     


Ha en härlig dag mina vänner. Vi hörs till kvällen.
Kramar från er Bibbi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0