NYÅRSAFTON.

HALLÅ ALLA. Här kommer min nyårshälsning till er.
NYÅRSAFTON...... Smaka på ordet och känn hur mycket det innehåller! Ett oskrivet nytt år, med drömmar och förväntningar! Kanske hopp om att bli frisk, kanske drömmar om en stadgad ekonomi, kanske förväntningar på att hitta en livskamrat... Vad vet jag. Kan bara gå till mig själv och känna att visst har man förhoppningar om att det nya året bara ska innehålla bra saker och upplevelser. Och framför allt att de nära och kära ska få vara friska och skonas från sorger och olycka.



Och om vi ändå drabbas av än det ena och än det andra (vilket vi alla gör förr eller senare i livet) ska ha så mycket kraft och styrka så vi orkar gå vidare.

Men idag är det en glad dag. Vi ska fira NYÅRSAFTON med Susanne och hennes familj. (Tänk att de föredrar att vara med oss gamlingar!) På eftermiddagen ska vi gå "LJUSPROMENADEN". Tre tusen marschaller ska tändas från kyrkbacken och ner till hamnen. Därnere serveras glögg och kaffe. Det måste vara hur vackert som helst!
Senare på kvällen ska vi vara hemma hos Susanne eftersom deras ena hund är skotträdd.
Men då blir det PARTY.




Hoppas att ni alla får en fin avslutning på det gamla året. Och ETT GOTT NYTT ÅR vill jag önska er.
Väl mött år 2009. Kramar till er från mig.

LEV LIV

FÖRSTA NYÅRSAFTON UTAN HUNDAR.....

HEJ HEJ. Ja detta blir vår första nyårsafton utan hundar. Det känns mycket tomt och konstigt. Vi har ju alltid firat den hemma eftersom de var så fruktansvärt skotträdda och det blev bara värre med åren. Visst.... kan ju inte "sticka under stol  med "att det var väldigt jobbigt och att man nu känner en viss lättnad över att de inte längre behöver lida. Men konstigt och ovant är det.
Idag fick jag två telefonsamtal som gjorde mig så glad. Annars har dagen varit som vilken som helst.Stefan med familj kom och fikade och sen har vi bara tillbringat kvällen framför tv.n och slappat. Det är konstigt... När man får möjlighet till det så känner man sig rastlös och onyttig och när man inte får tid till det så vill man inget hellre än att få slappa vid tv.n. Varför blir man aldrig nöjd?
Jo, sen lyckades jag få tag i en nyårsklänning på rean. Riktigt snygg faktiskt och satt bra också, för en gångs skull. Jag är så kräsen med kläder, det är sällan jag hittar något som jag känner :WOOOAH!! Det där vill jag ha. Men antingen är det för "Tantigt" (fast jag är ju tant för länge sen!) eller för blommigt, eller för långt eller för kort, eller fel storlek, eller direkt fult (väldigt ofta) eller för ungdomligt, eller för dyrt inte minst. Men den här gången hade jag tur.

Tänkte visa lite bilder som min man Janne tog, före jul faktiskt, när den första snön kom. Det är bilder från mitt vackra
 Motala, som jag tycker är precis lika vacker på vintern som på sommaren. Bilderna får tala sitt eget språk.







Sen kommer några bilder på mig, djupt försjunken i tankar och inte alls medveten om fotografen.




Och här ett där jag är lite mera "med"



Till sist Lindas söta lilla Elwin



Och så de vackra systrarna Miss Olivia och Bäbis Angelina. Är de inte förtjusande?




I morgon, ...nej idag.. är det NYÅRSAFTON men vi ska höras mera innan det "smäller".

Kramar till er alla. Vi hörs. GOD NATT OCH SOV RIKTIGT GOTT önskar BIBBI.
AB IMO PECTORE.

ROSA MOLN PÅ HIMMLEN.



Hej. Här har ni mig igen.
Har haft en bra dag, med mycket umgänge. Vi har uppvaktat min äldsta dotter Linda, som fyller 35 år idag. Alla var där,
alla var glada, barnen var gulliga och så Lindas nyinskaffade lilla hund, Elvin. En riktig liten sötnos, som passar perfekt i deras familj. Det var roligt.

Nu är vi alla så trötta på julmat så i morgon åker det i soporna. Nu är det bara vanlig husmanskost som gäller och det ska bli jätteskönt!

I morgon bitti ska Janne med Izabella till vetrinärkliniken igen. Vi tycker att hon har magrat och så slåss och provocerar hon en av våra andra katter. Vi ska prova med p-spruta. Har man tur så ger det sig med det. Det kan göra den jobbigaste katten from som ett lamm. Men har vi otur så är det något annat som krånglar och det vill jag inte ens tänka på.

För övrigt så blir det nog en lugn variant på dagen. Har lovat Angelica att åka till stan och shoppa och jag brukar hålla mina löften.Kanske vi tar en fika också.

Rosa moln är rubriken..... När jag var liten så sa alltid mina föräldrar: det kommer snö eller regn. Och till 90% så stämde det alltid. Jag brukar tänka på det när himmlen blir rosafärgad. Att nu kommer det någon form av nederbörd.
Men jag har inte sett rosafärgad himmel på länge, den är mera som ett grått täcke framåt kvällen. Men hur det än ser ut och verkar så har det trots allt vänt redan och vi går sakta men säkert mot ljusare tider. Det är väl skönt att veta?

Nu säger jag god natt för denna gången. Sov gott alla ni.... Kramar och varma tankar från er BIBBI.
AB IMO PECTORE.

ETT TACK TILL MINA FINA BARNBARN FÖR DEN HÄR JULEN

Hej mina gullungar! Det är alla ni som förgyller livet för mig. Jag älskar er och hoppas att vi ska få uppleva många fler jular tillsammans. Ni är det viktigaste i världen och jag vill er alla det allra, allra bästa. Pussar från MORMOR / FARMOR.

NU ÄR GLADA JULEN SLUT, SLUT, SLUT.......

Heeeej! Ja nu är julen slut för den här gången. Jag är nöjd och belåten, hoppas att ni också är det!
Nu är det ett helt år till nästa gång. Men det är ju just därför som det är så mysigt. Vi får gå och längta och vänta.
Något stort att se fram emot.

Nu är det NYÅR som står på tur. Vi ska fira nyår borta. Det ska bli skönt och lite annorlunda. Nu när vi inte längre har några hundar så är vi mera flyttbara. Våra hundar var så fruktansvärt skotträdda så nyåraftonen var en mardröm. Vi ville aldrig lämna dem utan fick alltid stanna hemma.

Även katterna blir lite påverkade av nyårsraketerna. Önskar sååååå att det skulle totalförbjudas!




Har handlat lite födelsedagspresenter idag. Julklappar och födelsedagspresenter avlöser varandra.
Men det är roligt. Särskilt om man lyckas träffa rätt med något som personen behöver eller har önskat sig.

Nu är jag kaffesugen så det blir till att gå ner och sätta på. Och att vara lite social och omgås med Janne.

Vänner..... LEV LIVET LYCKLIG.
Kramar från Bibbi.

ANNAN DAG JUL ........ OCH KÄRLEK.

Hej vänner. Så var det annandag jul. En lugn och skön dag för oss. Att bara vara. Det är skönt och balsam för själen.



Tänkte prata om kärlek i dag. Vad är kärlek? Ja för mig kan det stå för mycket. Det kan vara kärleken till min man, det kan vara kärleken till en förälder, det kan vara kärleken till sitt eller andras barn, det kan vara kärleken till ett syskon, det kan vara kärleken till ett älskat djur, till naturen, skogen, havet..... Ja som ni ser, listan blir lång.





Kärleken till min man är av den sorten att den står pall för allting. När han putsar mina glasögon utan att jag har bett honom, när han har skrapat rutan på den bil jag skulle åka i, när han gör saker utan att jag ber honom, när han ser själv och överraskar mig med att ha gjort något som han vet är jobbigt för mig, när han torkar bort min tår och säger att allting ordnar sig, när vi sitter tysta tillsammans och inga ord behövs, när vi finner gemenskap i ett gripande program eller skön musik, när han vill mitt bästa och visar det, när han får mig att känna att jag är kvinnan i hans liv, när han tycker att jag är värdefull. Det är vad jag kallar kärlek.



Kärleken till barnen växer genom hela livet och bli bara större och större.
Kan bara säga att jag vet inte vem jag skulle ha varit utan mina barn.
Jag känner det som min största uppgift här på jorden att ha fått tagit hand
 om dem och väglett dem i livet. Och jag är så otroligt tacksam över att jag
har fått dessa fyra, underbara barn.



Sen kommer kärleken till ett älskat djur. Det är så lätt att älska djur för man får så
tydliga bevis på att kärleken är besvarad. Hundar och katter hälsar glatt vid dörren
när man kommer hem. Hästen frustar igenkännande i stallet när man går in där.
Djuren dömer oss aldrig efter utseende, de tycker att vi är vackrast i hela världen.
De tröstar när vi är ledsna och bryr sig inte heller om ifall det är vi som har gjort
något dumt. Kärleken till och från djuren är evig och gör så oerhört ont när man
måste skiljas åt.






Sen kärleken tilll havet, skogen och naturen, ja den är stor för mig! Jag känner mig aldrig så LYCKLIG som när jag kommer till havet, eller när jag får gå länge i skogen, gärna i sällskap av en hund. Att njuta av fågelsång, att njuta av dofterna, att få vända sitt vintertrötta ansikte mot solen och låta sig kyssas av dess strålar som värmer, att få njuta av skönheten från en  blomma som precis har slagit ut, doften av barrskog och mjuk mossa  eller salt havsluft och vågskvalp. Det är just då, som man känner att man lever.

                                                              



Kärleken till en älskad förälder är också störst på jorden, och man måste komma ihåg att visa vad man känner innan det är försent. Det är ju de som har gett oss livet. Vårt liv.



Ja det är min syn på det hela. Det går att utveckla mera men det får räcka så.
Idag har min älskade son namnsdag, Stefan. Jag brukar glömma bort det, men inte idag.
Puss  och Grattis Stefan!

Till er andra säger jag: LEV LIVET LYCKLIG.
KRAMAR ER BIBBI.

NÄR JULDAGSMORGON GLIMMAR......

Kära vänner. Juldagen är här. Ingen julotta i år (heller!!) Säger så bestämt varje år att - den HÄR julen ska jag gå.
Men icke sa Nicke.... Men vi fick göra en god gärning i alla fall och det är bra så. Susannes ena hund blev biten av den andra så illa så det behövdes sy. Så Janne skjutsade till djurkliniken(Fredrik jobbade) och jag var barnvakt. Sen satte jag på kaffe och väntade på att de skulle komma hem. Det var en dåsig Nico som stapplade in och la sig på sängen.
Stackars fina Nico! Hoppas du piggar på dig snart och visar lite mer respekt i fortsättningen så kanske du slipper åka och sy!



En riktigt trevlig juldag fick vi hos Linda och Magnus i Kolmården. Det är alltid lika roligt att träffas alla!
I morgon ska Janne jobba och Angelica och jag ska "bara vara" DET SKA BLI SÅ SKÖÖÖNT !





Tror att vi ska äta lutfisk i morgon Angelica och jag. Janne är inte så förtjust i det och vi ÄLSKAR det. Med svartpeppar och vit  sås och kokt potatis. Mumsfillibabba!




Kanske det finns nåt bra "slapparprogram " på tv också i morgon, för då ska vi inte göra något mer än ta en härlig promenad.




Det här är min lilla AMO SAVANNAH som poserar så här fint. Här är hon väldigt mycket "bebis" och nu har hon fått en riktig plym till svans och en tjock härlig päls, alldeles silvergrå. Hon är så fin, men väldigt skygg. Vi tränar mycket för att få henne mera social. Men jisses vad hon kan spinna! Som en riktig motor.

Nu säger jag good bye. See you tomorrow.KRAMAR.
AB IMO PECTORE från Bibbi.

JULAFTON.

KÄRA VÄNNER.
NU NÄR JAG SKRIVER DETTA ÄR DET CA 45 MINUTER KVAR PÅ JULAFTONEN 2008.
Jag skulle gå in tidigare för att önska er, mina goa vänner, EN RIKTIGT GOD JUL. Men det fanns inte en chans att komma in på¨bloggen. Men jag hann ju innan julaftonen är slut och då kan jag också få önska er en FORTSATT GOD JUL.


För mig har det varit en underbar julafton, på alla sätt och vis. Och det som jag ville få ut av julen har jag fått ut. Nämligen gemenskapen med mina kära. De som jag inte har fått träffa idag, får jag träffa i morgon, då vi har familjeträff hos Linda, som har julkaffet i år. Det ser jag fram emot lika mycket som julaftonen.


I morse var det så vackert! Jag smög ner och satte på kaffe ganska tidigt och när jag tittar ut så var det alldeles vitt på marken och lätta snöflingor fortsatte att falla. Precis lagom till julafton! Kan det vara mera perfekt?


Vi har fått så många julhälsningar och det blir alldeles varmt i hjärtat då man förstår att så många människor har tänkt på just oss, då de skrivit julkorten. Tack Tack alla. Och tänk.... det kom en tomte till oss också! Det har inte kommit någon tomte på många år till oss, men nu dök han upp igen och jag tror att han kommer nästa år också. Det var ett kärt återseende.
Lilla Mio blev alldeles övertrött av all uppståndelse och alla människor och alla paket, för att inte tala om att han fick se en tomte också. Och själv var han en liten tomtenisse. Så jättesöt! Ja alla var nöjda och glada, Therese fick "dopp i grytan" och det visade sig att det var flera som ville prova och tyckte det var jättegott! barnen fick sina paket och lugnet
lägrade sig. Vi vuxna fick en kopp gott och stärkande kaffe, med lussebullar och pepparkakshjärtan med kristyr.
En riktigt härlig julafton, med mycket "från förr prägel". Tack alla ni som hjälpte till att skapa den här julaftonen!
Nu ska jag krypa ner i min sköna säng och bara tänka på alla fina minnen och upplevelser från JULAFTONEN 2008.
Och till er alla som läser min blogg..... EN FORTSATT GOD JUL......... LEV LIVET LYCKLIG.
KRAMAR FRÅN BIBBI.


I MORGON ÄR DET DAN FÖRE DOPPAREDAN!

Ja tänk.... Hur fort har inte den sista veckan gått? Tur att jag är så gott som klar, så att jag nu kan njuta av julen med dess gemenskap, goda mat och dryck, dofter, glada små barn med glitter i ögonen, spänningen inför tomtens ankomst , julgranen, julstjärnor och hyacinter.




Dopparedan ja... Förr så åts det nog i de flesta familjer "dopp i grytan" på julafton, så även i min. Jag tyckte väl att det var så där, om jag ska vara ärlig. Men man åt ju, för man var ju ett lydigt barn! Jag åt förresten allt på julbordet när jag var barn, även lutfisken. Det konstiga är, att jag själv förde traditionen med "dopp i grytan "vidare, trots att jag inte är nämnvärt förtjust i det.  Men jag införde att varje barn fick en egen skål med doppespad. På senare år har vi lagt av helt och hållet med "dopp i grytan". Döm om min förvåning, när mitt barnbarn Therese, ringer och frågar: Mormor, kan du göra sån där skinka som man får "dopp i grytan" av? Jag svarar : men vill DU ha det? Ja, jag och mamma! När jag sen pratar med min dotter Linda ,så säger hon att hon mindes ,att de hade egna skålar att doppa i och att det inte funnits mer än en stor på tidigare jular de har firat hos andra. Så hon ville ha på "vårt" sätt. Sånt är roligt, särskilt när en liten tös på 9 år, frågar efter det!
Nu är det mörkt ute. Det blåser en hård vind och viner i skortenen. granriskransen slår på ytterdörren och katterna tror alltid att det kommer någon när det dunkar till. Jag väntar på att det ska bli stjärnklart, men det är inte tillräckligt kallt för det. Men inom mig klingar en spröd melodi........
STILLA NATT , HELIGA NATT, ALLT ÄR FRID; STJÄRNAN BLID......

AB IMO PECTORE MINA VÄNNER.
KRAM FRÅN BIBBI.

MIDNATT RÅDER TYST DET ÄR I HUSEN........

Hejsan. Nu är det sista pyntet klart. Angelica och jag har hållit på hela eftermiddagen och känner oss riktigt nöjda.
Vi har gjort fint med tomtar och julgran på¨altanen och hängt upp granris på trappan. Grangirlanger på räcket till altanen.
Gissa om det var kallt om fingrarna när vi knöt fast dem!!


Vad det gäller pynt inne så är det bara julgranen kvar som ska kläs. Det ska jag göra på tisdag.
I morgon kommer Mio och då får Janne uträtta en del ärenden. Jag ska lägga in sill och strömming i morgon.
Janssons Frestelse gör jag på julaftonsförmiddagen, men det kanske jag redan har pratat om? Jag börjar bli lite virrig!
Annars är jag väldigt lugn den här julen, trots att vi ska vara fler än vi brukar här hemma. Jag börjar väl bli så gammal nu så jag vet att man inget tjänar på att jaga upp sig.

Nu ska Angelica och jag äta risgrynsgröt (eller tomtegröt som mina barn sa) och en härlig skinkmacka till.

LEV LIVET LYCKLIG, mina vänner!
Kram från Bibbi.

VISST ÄR HON VACKER BLAND ALLA SNÖKRISTALLERNA !




Kan inte motstå att lägga in denna bilden! Ty

HEJ MITT VINTERLAND.















                                                     


Hallå, vinter??   Var är du?  Du ska komma nu. Du fattas oss, det ska bli Jul om några dagar! Vi vill inte att du kommer i Januari, Februari eller Mars. Vi vill att du är hos oss på Jul. Vi får ingen julstämmning utan dig. Så snälla.... Bred ut ditt vackra vita täcke, lagom till Julafton.


En varm hälsning till er mina kära, mitt i julstöket. Ta allt med ro. Det blir jul ändå.
Kramar Er Bibbi.

LEV LIVET LYCKLIG.

ÄNGLAR, ÄNGLAR, ÄNGLAR.....




Hej. Idag är temat ÄNGLAR. Ja, ni vet ju redan hur förtjust jag är i änglar. Alla slags änglar. Liggande, sittande, stående, funderande, änglar med djur, änglar med barn, änglar med pilbåge, änglar med duvor, änglar.......

                                                                                                             


Vet inte hur det kommer sig att jag är så förtjust i änglar. Kanske det vackra, spröda, skenet av mjukhet och vänlighet,
lycka.....



De är ju så oemotståndligt vackra! Har du någon gång sett en ful ängel? Nej, kunde just tro det.  

                                                                                                 

Sen så vill vi väl ha den där trygga bilden av att vi blir änglar, alla, en gång i tiden. Vet ju inte om det stämmer men att tro det skadar väl inte heller?

                                                                                                                


Visst tror man att man har en skyddsängel. För även om man råkar ut för mycket oturliga saker så kanske det hade varit ännu värre om vi inte hade haft våra skyddsänglar. Särskilt de små barnen.




                                                                                                                     



VARJE DAG AV DITT LIV ÄR ETT BLAD I DIN HISTORIA.                     Arabiskt ordspråk.





KÄRLEK ÄR DET ENDA SOM BLIR STÖRRE, JU MER MAN SLÖSAR MED DEN.                   RICHARD HUCH



VILL DU BLI ÄLSKAD, SÅ ÄLSKA!                      SENECA.


GOD NATT MINA VÄNNER. SÄNGEN LOCKAR OCH JAG ÄR RIKTIGT TRÖTT.
KRAM PÅ ER.
BIBBI.

AB IMO PECTORE.

HEJ MINA VÄNNER OCH ALLA SOM JAG KÄNNER.....






En ny dag. Janne är ledig och jag är förväntansfull. Vi har så mycket på gång. Känner mig glad och upprymd och
hoppas att det håller i sig hela dagen. Först på programmet står en tur till affären. Det där omtalade lussebullebaket
ska äntligen bli av. Har skjutit på det allt för länge.



Sen ska en takfläkt och en lampa sättas upp. Väv i hallen, som ska målas i morgon. Lite mer handlande och så ska vi prata, prata och prata. Har väldigt stort behov av det när Janne är ledig.




Men allra mest ska vi mysa... Kanske provsmaka julskinkan??

Ha det riktigt gott ni också. Hörs snart igen.
ER BIBBI.

Och... LEV LIVET LYCKLIG.

Åtta Dagar TILL DOPPAREDAN.




Hejsan mina vänner! Ja det närmar sig..... Tänk när man var barn, så förväntansfull man var. Man tyckte att dagarna segade sig fram. Jag tänkte alltid att : Mamma kan omöjligt hinna få färdigt allting till julafton! Hon satt där så trött och slut på en pall, när jag gick och la mig, kvällen före julafton och det stod en massa grytor på spisen och bakbordet var fullt med bröd. Jag kände mig så besviken att hon bara sysslade med sånt, när det skulle bli jul!
Men på morgonen stod där en julgran så vacker, med glitter, små fåglar med sidensvans, kristyr med ett bokmärke i ,
röda äpplen och levande ljus. O, så jag njöt av julgranen! Paket fick vi inte så många, mest hemstickat ,men det var en TOMTE som kom och lämnade dem. Och den där speciella dunken på ytterdörren fick en alltid att hoppa högt och glädjen tog ett skutt i bröstet. Ja ja... det är många år sen. Det sägs att doftminnet är det som vi har kvar längst i livet
och jag kan verkligen känna hur det doftade! Äpplen, gran, hyacinter, stearinljus......
TACK MAMMA FÖR ALLA JULAR DU GAV MIG OCH MINA SYSKON.

AB IMO PECTORE.
BIBBI.

JULROSEN





Hej Hej. Vet ni vad det latinska namnet är på julrosen? Jo HELLEBORUS NIGER. Det har en biblisk anknytning.
Legenden berättar att Jesus vid sin födelse, besöktes av en herdinna, som var så fattig, att hon inte hade råd att köpa någon gåva. Då en ängel uppenbarade sig, vällde tårar fram ur flickans ögon och då de nådde den snötäckta marken, växte snabbt en underskön blomma fram : JULROSEN.  Jag tycker det är en fin berättelse.
Jag älskar julrosor, mest vita och rosa. I somras köpte jag en rosa som jag har planterat ute. Jag är så spänd på att få se om den kommer att blomma. Har så svårt att tro att den ska kunna börja blomma mitt i snö och kyla., trots att jag vet att de gör det. Men vi får se.  Inomhus har nu mina amaryllisar slagit ut. Två jättestora klockor på den vita och en på den rosa, men det ser ut som det kommer en till. Det är premiär för mig med vit amaryllis, även rosa. Jag har bara haft röda tidigare.






Midnatt råder, tyst det är i husen, tyst i husen , alla sova släckta äro ljusen, äro ljusen
TIPP TAPP TIPP TAPP TIPPETIPPE TIPP TAPP TIPP TIPP TAPP.




Har gjort en stor uppsättning pepparkakshjärtan idag. Tänk så gott det luktar i hela huset när man bakar.
Min fina, nya pepparkaksburk blev nästan full och står mitt framme på köksbänken, röd och grann.

Nu är det dags för sängen och jag säger GOD NATT till er alla.

AB IMO PECTORE.

Now I lay me down to sleep, pray the Lord my soul to keep
If I die before I wake, pray the lord my soul to take.
AMEN.

DET HÄR ÄR VINTER.




                               HEJ.
Så här borde det se ut nu den 15 december. Men "icke sa Nicke". Det är en gråmulen måndag och snön är snart ett minne blott. Men det får vi leva med. Det blir väl som vanligt att vi får snö i januari, februari och mars. Då...
när vi redan börjar längta efter våren. Men så har det blivit här i Sverige.
Idag ska jag bara ägna mig åt Mio. I morgon ska jag uträtta de ärenden som jag har kvar och även ta en tur till apoteket för att "bunkra" upp inför julen. Vis av tidigare erfarenheter så är det mycket sjukt som kan slå till just i juletider.
Janne jobbar sena passet, vilket innebär att vi i alla fall får äta lunch tillsammans. Mysigt.
Nu sover Mio och jag ska ta mig en kaffetår.
Ha det riktigt gott allesammans.
Kramar från Bibbi.

LEV LIVET LYCKLIG.

TIPS PÅ UTOMHUSLJUSLYKTA TILL JUL.

Hej alla. Jag har ett bra tips till en annorlunda och dekorativ ljuslykta till jul, för utomhusbruk. Du behöver en sockerkaksform med hål i. Fyll formen med vatten och lägg i röda bär, typ nypon eller dyligt. Går bra med nästan allt som man tycker blir fint, snöbär, tallbarr, små,små grankvistar, gröna blad mm. Ställ formen i frysen. När dagen är inne tar du fram "sockerkakan", doppar den hastigt i ljummet vatten och stjälper upp den utomhus eller på balkongen. Sätt ett värmeljus i och njut av det vackra skenet som blir av ljuset mot isen. Om det är minusgrader ute så håller lyktan nästan hur länge som helst. Är det plusgrader smälter den ju fortare, men brukar ändå hålla ca tre dagar. LYCKA TILL !


 Hej hej. Idag vaknade jag också tidigt. Gick upp och tog på morgonrock och raggsockar. Hälsade på alla katter som är speciellt keliga på morgonen. Så satte jag på kaffe och tände tredje adventsljuset. Ja, jag fick tända de andra också för det har blivit osymmetri i ljusstaken. Det var mörkt ute och vitt på marken. Jag satt och njöt av tystnaden och ljuset och kaffet. Den där tysta, ensamma stunden på morgonen är den bästa på hela dagen.
Sen klädde jag mig för en långpromenad och tog stavarna och gick ut i en timme. Det var så härligt! Inte världens bästa väder, men det gör inget. Jag är så otroligt tacksam över att jag kan gå ut och gå! Hur många stackars människor tror ni inte att det finns, som har som sin högsta önskan ,att kunna gå! Jag har två friska ben och två friska fötter, som jag vårdar ömt. Ja det är sannerligen lyx att kunna gå ut och gå. Tror att så många tar det för givet.
Utefter Vättern är det alltid kallare och blåser , men jag tyckte det var så skönt! När jag går så rensar jag bland alla dumma och onödiga tankar i "hjärnkontoret" för att få plats med nya, fräscha ideer.
Nu fortsätter dagen i lugnets tecken. Det är ju "VILODAGEN", eller hur gott folk?
Ha en fin söndag och tredje advent. Kramar från Bibbi.

LEV LIVET LYCKLIG.                                                

SANKTA LUCIA





Hej alla vänner. Idag är det Luciadagen. Denna strålande ljushögtid i vårt vintermörker.
Jag var uppe tidigt i morse och såg luciafirandet från Malmö på Tv. Jag satt där i skenet av levande ljus och med en kopp gott kaffe och njöt av skönsången och de vackra ungdomarna. Och minnet passerade revy från mina egna barns luciafirande. De vackra nystrukna lucialinnena,  luciakrona klädd med buxbom,   glitter och röda band,  stjärngossestrutar  där gummibandet ALLTID gick av i sista minuten, stearinljus som rann ner i håret och flickorna som grät när vi skulle få bort det, den speciella doften av kaffe, pepparkakor och saffransbröd,  tallris på borden,  finklädda barn och vuxna,  förväntan och glädje..... 

                                               





Ja det är fina minnen som jag har bevarat väl. Jag är glad över att luciatraditionen fortfarande finns kvar och firas i skolorna. Det skulle kännas konstigt om lucia  slutade att firas.


LUCIA     Helgonet eller martyren från SYRACUSA på SICILIEN. För mig är Lucia en mycket mörkögd ung flicka, med långt mörkt hår. Lucian på TV idag hade det perfekta utseendet, efter mitt tycke. Men självklart är alla lucior vackra,
stora som små. Och sången.... Ja den har så stor betydelse för att rätt stämmning ska infinna sig.
ETT STORT TACK TILL ALLA LUCIOR I VÅRT AVLÅNGA LAND.

                              



KÄRA VÄNNER.  HA EN FORTSATT BRA LUCIADAG.   KRAMAR FRÅN BIBBI.


AB IMO PECTORE.                                        

HÄRLIGA FREDAG

HEJ MINA VÄNNER. HÄR ÄR ALLT UNDER KONTROLL. HAR HAFT EN BRA DAG OCH FÅTT MYCKET UTRÄTTAT. KÄNNER MIG NÖJD OCH SKA VERKLIGEN UNNA MIG EN SKÖN OCH AVKOPPLANDE FREDAGSKVÄLL.
JANNES OP: AV ÖGAT GICK JÄTTEBRA, SÅ NU ÄR DET PROBLEMET UR VÄRLDEN. JAG ÄR INTE SÅ VÄLDIGT TRÖTT SOM JAG BRUKAR KÄNNA MIG I SLUTET AV VECKAN, UTAN RÄTT SÅ PIGG OCH UPPÅT. SNÖN LIGGER KVAR OCH DET ÄR NÅGON MINUSGRAD. DET ÄR VACKERT. VILL ATT NI ALLA SKA HA EN RIKTIGT SKÖN HELG OCH KUNNA LADDA BATTERIERNA. MÅ SÅ GOTT. KRAM  ER BIBBI.           AB IMO PECTORE.



VINTER



Hej hej! Idag snöar det! Det började redan i går kväll och nu är det  vitt på marken. Genast infinner sig den rätta julstämmningen. Vi som har kommit en bit i livet är ju vana vid att det ska vara snö till jul. Så när det är regngrått och mulet och barmark, trots att almanackan visar på december, så blir vi vilsna i tankegången. Nu känns det helt rätt.
Min  Janne har just nu åkt in till US för att operera sitt öga. Hoppas att det går bra. Själv ska jag bara ta det lugnt. Mio ska gå hem kl.15.00 idag och sen ska jag fixa till det sista i vardagsrummet.
Ha en bra dag alla. Kram från Bibbi.

LEV LIVET LYCKLIG.

HELLO EVERYBODY !





Hej Alla! Idag har det varit en intensiv dag, då man har gjort mesta möjliga på kortast tid ! Men det har gått bra och nu är det kväll och så har ännu en dag nått sitt slut.
I morgon får jag till "slutklämmen" på vårt nyrenoverade vardagsrum och det känns jätteroligt. Både Janne och jag är sååå nöjda. Det känns så fräscht och fint. I nästa vecka hoppas jag komma igång med att baka lussebullar. Inte lussekatter utan en särskild sorts lussebullar som jag gör. De är bara så goda. Kakor och pepparkakor är klart.
Och så har jag tänkt att jag ska göra köttbullar då också. Sen måste jag hinna till frissan, för nu är håret bara så bedrövligt! I morgon ska min älskade make op. sitt ena öga. Tänk... de ringde sent på kvällen och meddelade att de hade fått ett återbud. Och då Janne redan har så besvärligt med synen, så tackade han glatt ja. Vem vet hur länge han får vänta annars på tid till op?
Dags nu för sängen. Ha det BÄST och sov riktigt gott mina kära vänner.
Kram från Bibbi.

Ab imo pectore.

KÄRA VÄNNER....






IDAG HAR JAG VARIT UTE OCH GÅTT FÖR DET HAR INTE REGNAT! Så nu kan jag sluta tjata om min promenad.
Äntligen, säger jag. Det var så skönt. Bilden visar bär från liljekonvalj. Ni känner väl till hur oerhört giftiga de är?
Julen närmar sig med stormsteg och jag ligger efter i planeringen. Det gör inget. Det blir jul i alla fall.
Det viktigaste nu är att hela familjen får vara friska. Tyvärr bjuds det ju på allehanda ting av förkylningar, influensa och magsjuka den här årstiden. Det är inget vidare något av det så jag hoppas att vi slipper det eländet.





I morgon ska MISS OLIVIA vaccineras. Det brukar gå så bra, hon är ju världens snällaste katt. Och så blir det ju en liten utflykt för henne. De andra katterna brukar nosa så intresserat när någon har gjort en tur till vetr. kliniken. Precis som att de ställer frågan: Var har du varit? 
Men just nu ligger alla och snusar så förnöjt på olika platser i huset.

Själv ska jag också krypa i säng. Det är hög tid.
Ha det gott och LEV LIVET LYCKLIG.
Kramar från Bibbi.

Just like the song - BAD DAY med DANIEL POWTER !

                                                                          



Hej KÄRA VÄNNER. Vissa dagar känns bara fel, redan när man vaknar på morgonen. Idag har det varit en sån dag för min del. Allt var bara sååå  motigt och besvärligt och jag hade helst velat dra täcket över huvudet för att få drömma mig bort till en varm och solig strand istället för att vakna upp till ett SUPERGRÅTT och tråkigt väder. Men den lilla optimisten i mig viskade : Det kanske slutar att regna snart, så då kan du gå ut och gå en härlig promenad som du så länge har önskat. Nåväl.... jag gjorde alla de sysslor som jag alltid gör och tittade sen ut genom fönstret. Yes!! Det regnade inte.
Visst var det mulet, men det gör mig inget. Snabbt på med träningskläderna, som jag har nere i källaren och raskt uppför trappan och upp med dörren... Vad får jag se! DET SPÖREGNAR !! Den där efterlängtade promenaden som skulle få mig på så gott humör, var bara att glömma. Det blev att träna på gångbandet istället, som inte alls ger mig samma utbyte. Visserligen kan jag dra på full musik, men jag vill andas frisk luft också!
Sen har dagen fortsatt i samma trista stil. Tills posten kom med ett besked till mig att jag inte har bröstcancer.
Då slog allt om och jag blev djupt tacksam och ödmjuk och brydde mig inte längre det minsta om att det regnade.
Efter att ha malt på Daniel Powters -Bad day hela dagen ,så letade sig en annan melodislinga in i mitt huvud,
nämligen Arja Sajonmaa`s  Jag vill tacka LIVET.
Tack för att jag får vara med mitt i livet.!!!
Ha det riktigt gott alla kära vänner. Kramar från Bibbi.

Ab imo pectore.


VÄNNER



Hejsan. Att ha vänner..... Ja det är det finaste som finns. Ibland har man väldigt många och ibland mindre.
Ibland blir man besviken ,då de som man trodde var ens vänner ,visar sig att det nog var fel. En riktig vän finns vid din sida, ALLTID. En riktig vän springer inte med skvaller eller avslöjar förtroenden. En riktig vän, är vän även när man inte mår så bra. En riktig vän behöver man inte krusa för, en riktig vän ställer upp när helst du behöver det.




Att vara en riktig vän då... Ja där ställs det samma krav på dig. Att du inte sviker, att du inte talar illa om vännen, att du ställer upp , att du finns där när vännen inte mår så bra, att du bryr dig och orkar lyssna  osv.



Om man behandlar människor så som man själv vill bli behandlad, så är det inte så svårt. Att alltid ställa frågan till sig själv : Skulle jag vilja bli behandlad så?
Tyvärr missbrukas vänskap ofta. Men ju äldre man blir desto lättare får man för att se vilka som är ens riktiga vänner.
Och som tur är så finns det också en väldigt stor skara som är riktiga vänner.

Ha det gott och  LEV LIVET LYCKLIG.
Er Bibbi.

TÄNKVÄRT

GÖR DIN VISION OM ETT BÄTTRE LIV- TILL VERKLIGHET IDAG.



ATT KÄNNA SIN SVAGHET ÄR EN STYRKA.


BIBBI


MINA BARNBARN




Hej vänner. Nu ska jag presentera mina barnbarn för er.
Nr 1 är en gladlynt gosse med namnet Tobias. Han är ju mitt första barnbarn och har alltså en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Han gillar att busa med sin Morfar och när han var riktigt liten så kallade jag honom för "MORMORS LILLE GUTT". Tror inte han är så förtjust i det längre då han nu är hela 10 år.




Nr 2 är lilla fröken THERESE. Hon är syster till Tobias och är så lik sin mamma Linda när hon var i den åldern!
Hon rör så starkt vid mitt hjärta då jag ser min egen dotter i henne. En mycket lugn och trygg tjej.




Nr 3 Är Benjamin. Hans mamma och pappa kallar honom för "SYRSA" men för mig är han BENJI. Han är nästan alltid glad. Han gillar väldigt mycket att se på TV. Jag tror att han nog är ensam om att ha ett eget sjörövarskepp i sitt rum!
Det är hans duktiga föräldrar som har byggt. Benji har de vackraste ögon man kan tänka sig.




Nr 4 Är Casper.  han är en ung man med mycket i sitt huvud. Väldigt snabbtänkt, jättecharmig och hans skratt är underbart! Casper är mycket lik sin far och har ärvt hans stora bilintresse.





Nr 5 är Robin som är lillebror till Tobias och Therese. En lite blyg, guldlockig pojke, med ett härligt leende!
Och de vitaste tänder jag har sett på ett barn. Som små pärlor.




Sen har vi nr 6  som är min ängel Evelyn och är syster till Benjamin. Samma vackra ögon  som Benjamin , som brun
sammet. Lite blyg, men mycket kramig och jättegosig.





Nr 7 är Theodore. Lillebror till Benji och Evelyn. Där har vi samma vackra ögon men inte fullt så mörka. En stadig kille
och mycket förtjust i sin mamma och pappa och syskon. Han har ett jättehärligt leende.




Nr 8 är lille Mio. Charmtrollet som alltid är glad. Äter och sover och jämt så förnöjd. Skrattar mot alla och älskar redan djur som sina föräldrar. Säger HEEJ, till katter och hundar.




Och till sist nr 9 Felicia som är lilla syster till Casper. Väldigt för sig och  inte alls lik sin bror till utseendet.
En riktig liten  prinsessa.


Ja denna stora skara är mina barnbarn och det dyrbaraste i världen!  JAG ÄLSKAR ER ALLA PRECIS LIKA MYCKET OCH NI ÄR SÅ VÄRDEFULLA FÖR MIG. PUSSAR TILL ER ALLA FRÅN MORMOR / FARMOR.

REGN-RUSK-SLASK-FREDAG.





Hej alla goa vänner! Som rubriken antyder så är det ingen långpromenad i sikte i dag heller. Nu börjar det bli allt för trist.
Jag gillar annars årstidsväxlingarna , men då ska det vara rätt årstid på rätt tidpunkt. Det här är en "finns inte-årstid".
I morse när Mio kom så var han dålig. Han hostar och har nog lite feber och ville inte alls äta någonting. Han som alltid är så matglad! Jag fick prova att lägga honom  och han sommnade direkt. Hoppas att han mår lite bättre när han vaknar, för idag ska han vara hela dagen och sen övernatta också. Det är alltid svårt när små barn blir sjuka, eftersom de inte kan berätta om de har ont, eller är törstiga eller något annat fel. Även med djur har man det problemet att de inte kan tala om var de har ont eller hur de mår. Man får gissa sig till vad problemet är. Det härjar väldigt mycket influensaliknande
förkylningar och det dåliga vädret bidrar säkert till att bacillerna frodas.
Men..... Ha en riktigt TREVLIG HELG mina vänner.
Vi hörs snart igen. Kramar. Er Bibbi.

LEV LIVET LYCKLIG.

VI......... DET STRÄVSAMMA PARET.




I ur och skur och mest i dur, visst har vi haft en jättetur!
Vi två, Bibbi och Janne.



I SAGORNAS UNDERBARA VÄRLD




När jag var liten så älskade jag sagor. Det var det bästa på kvällen om någon hade tid att läsa en saga för mig.
Oftast var det mamma som läste, men även mina systrar. Riktigt långa skulle sagorna vara, annars ,om de var för korta så ville jag höra sagan en gång till. Det fanns inte precis mängder med sagoböcker i mitt hem, utan samma sagor lästes om och om igen. Ibland berättade mamma sagor utan bok, men det kändes inte "på riktigt".
När jag lärde mig läsa själv, så öppnades en helt ny värld för mig! Jag läste allt och överallt. Jag kunde inte få nog
och fortfarande låg sagorna i topp.



Jag var ganska gammal innan mitt lystmäte för sagor la sig. Men nu har det vaknat igen, då chansen för att få läsa för barnbarnen har öppnat sig.



Att läsa, överhuvudtaget är ett stort intresse hos mig. Helst så läser jag verklighetsskildringar och romaner, gärna med riktig spänning i. En och annan deckare, samt reseskildringar. Visst slinker en och annan veckotidning med, men de lyckas aldrig fånga mitt riktiga intresse. Nej, tacka vet jag sagor! Och slutet är ju det viktigaste av allt. Nämligen ALLTID ett lyckligt slut. Så att man får dra en belåten suck av välbehag, då det blev som man önskade.

Ha det gott mina vänner. Och glöm inte..... LEV LIVET LYCKLIG.
Kram från BIBBI.

FÖR ATT DU FINNS. Sonja Alden







Lätta spår i sanden och en vind som smeker ömt
Jag är så lycklig att jag fann den , den lyckan som jag alltid drömt
Så kom närmre mig , låt mig värma dig.

För att du finns, för att du kan, du leder vågorna mot land, du river murarna mot världen.
För att du ser för att du förstår, nu lyser himlen där jag går, du tar min hand och visar vägen.

När du står framför mig, då ter sig allting som det ska, så kom närmre mig,.......

För att du finns , för att du kan, du leder vågorna mot land, du river murarna mot världen.
För att du ser, för att du förstår, nu lyser himlen där jag går, du tar min hand och visar vägen.

För att du älskar idag, för att du älskar som jag......
Som jag.....

AB IMO PECTORE

BIBBI.

JAG OCH MIN FRISSA.




Jag och min frissa, vi har ett speciellt förhållande. Det tog mig lång tid att hitta henne och nu släpper jag henne inte!
Som gammal damfrisör, är jag själv oerhört petig, med min frisyr. Inte så att jag skulle visa hos frisören om jag var missnöjd, men hemma. Klippning och färg är ett MÅSTE att det blir bra!
Noomi, som min frissa heter, vet exakt hur jag vill ha mitt hår. Jag behöver aldrig säga så och så...ska det vara.
Nej vi talar alltid om andra saker och det är så härligt och avkopplande att få komma till henne. Och roligt, för vi skrattar mycket! Så blir jag bjuden på kaffe och det smakar sååå gott hos henne. Ja hon är GULD VÄRD, Noomi.
Men för många år sen, så kunde jag inte hitta någon som förstod hur jag ville ha mitt hår. Så jag tog SAXEN i egna händer, ocg tänkte att det här fixar jag. Jag är ju frisör för sjutton! Och om jag hade nöjt mig med att klippa mig, så hade allt varit frid och fröjd, för klippningen fanns det inget att anmärka på. Inte ens i nacken. Det klarade jag galant.
Men sen skulle håret bli blont också. Och på den tiden var jag tämligen mörkhårig. Jag hade ju lärt min Färglära och visste att det kunde bli gulaktiga skiftningar när man är så mörk som jag var då. Men det var när vi använde de preparat som finns på salongerna och med en helt annan styrka på vätesuperoxid, än det finns i handeln.
Och gissa hur slutresultatet blev???!!! Som en kyckling, eller mer som en ostbåge! Hela familjen var utomhus och jag tjöt ut min ilska och besvikelse, och när Janne kom in och hörde mig, så rusade han uppför trappan, för han trodde ATT DET HADE HÄNT NÅGOT FÖRSKRÄCKLIGT ! MEN DET HAR DET JU, KVED JAG !
Nåväl, jag fick ta på en mössa och in till stan och köpa färg, som skulle dämpa det saffransgula. Kan ju tillägga att den tänkta färgen blev det inte alls, som ni säkert förstår och.... JAG GÖR ALDRIG OM DET.

Ab Imo Pectore    Er Bibbi.

En samling "TRÖTTISAR"






Hej mina vänner. Med dessa fina djurbilder vill jag symbolisera att jag är trött.
Det ska bli riktigt skönt att få sova. Känner mig trots tröttheten bättre och hoppas att det nu ska vända.
Dagen har varit minnesrik, på fler än ett sätt.
Vädret fortsätter att vara hur trist som helst. Börjar onekligen att längta efter en långpromenad.
Men snart så vänder det säkert igen. Efter regn följer solsken..... (Kanske inte precis sant men ändock ett ordspråk)
Ser att en del bilder blev dubletter, men det bjuder jag på (ler) Må så gott alla.
Kramar. Er Bibbi.

Ab imo pectore.

ÄKTENSKAP




Hej Hej.

Idag tänkte jag prata lite om äktenskap. Har ju erfarenhet av hela 2 stycken!!
I början när man är förälskad och nykär, så är man ju övertygad om att det för det första ska vara livet ut och för det andra så består kärleken bara av rosa moln. Inga sorger och olyckor kan nå en ,allt är bara fullödig glädje och lycka.
Men snart så kommer verkligheten ikapp en och man "skuffas" ovillkorligen in i den grå vardagen.
Inte alla äktenskap består det provet. Mitt första gjorde inte det.
Men mitt andra har bestått det ena hårda provet efter det andra. Det är äkta kärlek. (Tack Janne, jag älskar dig)


Här följer några VISDOMSORD TILL DET ÄKTA PARET.

Gift dig och du kommer att ångra det, gift dig inte och du kommer att ångra även det.   SOKRATES.

Äktenskapet har sina stormar, sina orkaner, liksom värdshavet. Men det har också sina ögonblick av stiltje... NILS KJAER

Kärleken är lik en duva.Håller man den för hårt kvävs den, håller man den för löst flyger den sin väg.    DANSKT ORDSPRÅK.

Att gifta sig är som att fånga loppor med tårna. Det KAN lyckas.     OKÄND.

Där du är där vill också jag vara.     ANN LINNET.

Kärlekens blomma behöver större och mindre regnskurar för att hålla sig fräsch.    HENRIK IBSEN.

Det finns inget vackrare, vänligare och mer fröjdefullt än ett gott äktenskap.     MARTIN LUTHER


Det var allt för idag. Ha en fortsatt fin kväll.
Kramar ER BIBBI.   Och..... LEV LIVET LYCKLIG.

RSS 2.0