VALBORGSMÄSSOAFTON

Hej alla.
I dag är det den sista April och valborgsmässoafton. Klart man undrar hur vädret ska bli, men ännu så länge så ser det alldeles underbart ut. Men April är April,så...är det den tunna vårjackan som gäller för kvällen, eller är det den tjocka dunjackan? Ja enligt metrologernas spådomar så ser det bra ut för vår del, något svalare än de senaste dagarna
och kallare till natten. (N u får jag nog täcka mina uteblommor) Om man tittar på hur vädret har sett ut under de senaste 30 åren på valborg så kan man se hur det har skiftat från högsommarvärme till vinterkyla.Valborgsmässoafton 1981 liknade en vinterdag på många håll i landet med snöblandat regn och temperatur runt 0 grader i bl.a Stockholm. 1985 var det snöslask i Lund och  snön låg decimeterdjup på en del platser i Småland. Andra år har det varit rena sommarvärmen tex år 2000 då Markaryd i Småland fick hela +29 grader på eftermiddagen. Samtidigt var det över +20 grader på kvällen i de västra delarna på Gotland.. Ja...så kan det skifta.



    


Jag minns en valborgsmässoafton i Stavsjö. Det var varmt och härligt väder och Janne gick en långpromenad med våra hundar i skogen. När han kom hem så hade han plockat en jättebukett med gullvivor till mig! Långa kraftiga skaft och blommor med en alldeles underbar doft. Oh så glad jag blev och vilket fint minne jag fick.
TACK MIN ÄLSKLING !



Just gullvivan är min favoritblomma av alla vårblommorna.

En annan valborgsmässoafton i Stavsjö. Det var JÄTTEVARMT, jag var nyklippt i håret, jag var smal ! (härliga tider)
och jag hade en vit skinndräkt på mig som var så snygg!    

           

Sen så får vi ju inte glömma bort att vår kära KUNG fyller år idag.
GRATTIS  GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN.



Ja med detta så vill jag önska er alla en härlig kväll då vi välkommnar våren.
Må gott alla mina kära vänner.
 
KRAMAR FRÅN BIBBI.

LEV LIVET LYCKLIG.





     

Blandade bilder

Hej på er.
I kväll är BIBBI trött. Min rygg känns som den ska explodera vilken sekund som helst och hela kroppen värker. Det kommer efter allt trädgårsarbetet. Men i morgon så är det jag som tar det lugnt! Och därmed basta!
Jag undrar om sommaren tar tvärt slut sen, då vi har en sån härlig vår-försommar nu? Kanske det blir regn och rusk när industrisemestern börjar. För det kan väl knappast hålla sig så här fint hela sommaren! Det är väl att önska för mycket.



Känner ni igen fjärilen på bilden? Den heter SORGMANTEL och jag tycker den är så vansinnigt vacker.

      

Tankarna går sina egna vägar i kväll och jag har svårt att sätta fokus på något direkt. Jag är alldeles för trött.
Angelica sover redan och jag väntar hem Janne när som helst. Själv ska jag stupa i säng nu, men tänker i alla fall bjuda er på några bilder som jag tror är från Jannes gamla telefon. Kanske inte så bra bildkvalite men det är längesen de togs.
Det ser man på hur små gullungarna är.









Det här kortet är lille Benjamin sin far upp i dagen. De är bara så lika!

Benjamin ser så trött och ledsen ut och Evelyn är full av skratt och har busblick!
Jag undrar om det kan vara taget  runt jultid för jag ser att Benji har pepparkakshjärta på sin tallrik.

Nu säger jag god natt till er och önskar er skön vila. Vi hörs i morgon.
Kram från Bibbi.

AB IMO PECTORE.

LITE MINNEN....

God morgon.                                       
Dagens namn är TYKO. TYKO anses vara en latinsk form av de fornnordiska namnen TYKE och TOKE som i sin tur är kortformer av TORKETTIL eller TORKEL. Dessa namn har betydelsen asaguden " TORS HJÄLM". TYKO kan dock även stamma från det grekiska ordet "tyche" som betyder "lycka" eller "tur". Namnet är känt i Sverige sedan 1651 men har aldrig varit allmänt. I dag finns ca 500 som bär namnet, varav 137 har det som tilltalsnamn enligt senaste statistik.
Jag känner ingen som heter TYKO och jag har aldrig mött någon som bär det namnet.

                                                       
                                                                

Ett strålande väder idag också. Det passar mig bra, för nu ska MIO och jag vara ute. Och jag behöver gå till affären och fylla på matförråden.Då flirtar Mio med kassörskorna.
Janne håller på att göra sig i ordning för att åka till jobbet och Angelica har åkt till skolan för 30 min. sen.
Det jag ser ut från mitt fönster där jag sitter och skriver är följande: grannens körsbärsträd (som jag har berättat om tidigare) flera björkar som är fullt utspruckna. grannens fula vresroshäck (jag avskyr vresrosor!) gatan med trafiken som rullar på, ett gult hyreshus, en villa i rött tegel med ett blått staket, som dock blev nedmejat för en tid sen av en vårdslös ung bilist, tur att ingen människa gick där!!
Genom det andra fönstret ser jag följande: de jättehöga träden, björkar och ekar, massor av fåglar, duvor, fiskmåsar, kajor, skator, jag ser inte längre järnvägen, för träden håller på att bli så lummiga, gatan bakom vårt hus som används flitigt av gång och cykeltrafikanter.
Och de ljud jag hör är datorns surrande, trafiken, fiskmåsars skri, lilla SUSSI som jamar efter sällskap och nu ligger
på skrivbordet, svag musik nere från köket.

                                                                    

På lördag ska JANNE  jag och ANGELICA  åka till KOLMÅRDEN och gratulera TOBIAS, MAGNUS och LILLE ROBIN.
Oh, så jag längtar efter dem och jag ser fram emot att få träffa dem igen.
Och på valborgsmässoafton så är ANGELICA och jag ensamma igen. JANNE har jobbat VARJE valborgsmässoafton sen vi flyttade hit för 9 år sen , förutom första året, då vi gick ner till hamnen och trodde att det var stort firande där. Så besvikna vi blev! Man hade gjort en liten brasa som de tände på ute i vattnet! Vi som var bortskämda med jättefirande i STAVSJÖ vid MARGARETAUDDEN.Det har alltid varit en fin helg för oss tidigare. Nu har den bara försvunnit. Det är sorgligt! Jag minns tidigare valborgsmässofirande när man var ung. Då gick man alltid till FOLKPARKEN i NORRKÖPING. Nya vårkläderna skulle på, hur kallt det än var! Och det som var "inne" då var något som vi kallade för "prassel"eller "nylonsvep". Det var en slags kappa, tillverkad i nylon, väldigt tunn och prasslig. Svinkall om det var kallt ute och jättevarm om det var varmt. Det fanns bruna eller mörkblå. Jag var lycklig ägare till ett mörkblått "nylonsvep"
Och vita jeans var ett måste för de som ägde ett par såna. Jag gjorde inte det!
Men jag är så glad att jag har dessa fina minnen. Det var mycket fniss och spänning i luften och kollande på killar,
kan jag säga. Och jag hade många kompisar att vara med, men BETTAN var den som jag hängde ihop med mest på den tiden.            
 Ja..ja.. får väl se om det är något firande på TV.

                                                                   

Under tiden som jag har skrivit så har solen försvunnit. Hmmm.... det bådar inte gott. Kanske inte blir någon utevistelse för MIO och mig. Ja...då får vi väl leka inne i stället.
I ett tidigare inlägg skulle jag bjuda er på superduktiga barn som både sjunger och spelar. Det blev inte som jag tänkt mig, för där ville jag ett och datorn ett annat. Men det får bli en annan gång.
Nu önskar jag er en bra dag och så hörs vi till kvällen.
Kram från er BIBBI.

LEV LIVET LYCKLIG.

                                                                        

ARBETSSAM DAG...MEN DET BLIR FINT!

Hej svejs!
Idag har jag hållit på hela dagen. Först åkte Janne till jobbet för att vara med på informationsmöte och jag åkte till stan.
Köpte det sista till Angelica. Vita tuffa örhängen, vit klänning, vita tights, en superläcker liten väska i vitt, från GINA TRICOT. Och resten av paketen som jag redan har köpt är till det egna hemmet. Hon önskar sig mest sånt och började spara för två år sen. Det är roligt.
När vi sen träffades hemma, Janne och jag så åt vi lunch och sen åkte han och köpte det som fattades,  jord, ogräsättika,
två nya stora krukor och tonfisk till katterna. Han gjorde jättebra affärer och kom hem med två jättesnygga krukor! Så glad jag blev. Han är toppen på att handla stora krukor. Han har tidigare köpt de stora till altanen och till ett hyfsat pris.
Han är så duktig min man. Ja...så planterade vi alla thujorna och resten av blommorna. Det blev så fint och jag känner mig så nöjd. Nu är det klart, så det är bara att klippa gräs och vattna, nu under sommaren. HÄRLIGT !

 

                               

   

Ja..grusplanen är kvar att fixa till och det är sååå tråkigt, för det är massor med ogräs där. Men det är det ogräsättikan är till för. Men just nu blommar det fullt och åter fullt med små blå violer där, så jag näns inte gå på med ättikan förrän de har blommat över. Men Janne och jag har äntligen kommit fram till hur vi ska göra med gårdsplanen, men det tänker jag inte avslöja nu. Det får ni se när det är färdigt. Det kommer att bli sååå snyggt!



                                      


Det tog mig hela eftermiddagen och en bit av kvällen att göra klart allting ute. Sen lagade jag pastagratäng och Janne gjorde sallad och dukade. Angelica och han hjälptes åt med disken, för nu är jag ganska så "mör" i ryggen kan ni tro.

    

I kväll nu så blir det några avsnitt av LOST igen. Det blir bara mer och mer spännande. Hur ska Janne och jag klara oss när vi har sett färdigt på det? Då har man inte det där mysiga att gå och tänka på och se fram emot till kvällen.



                                  

I morgon har jag MIO hela dagen så då behöver jag inte göra något mera än vara med honom. Det är skönt.
Idag har björkarna slagit ut helt och de första blommorna på grannens stora körsbärsträd har slagit ut. Jag ska ta kort på det när det står i full blom och visa er hur vackert det är.
Nu önskar jag er en skön kväll och sen ska ni sova gott.
Kramar från er BIBBI.

LEV LIVET LYCKLIG.

   

                                  


TUNG DAG..men bättre på slutet.

God kväll eller god natt kanske man ska säga, för det är ca 20 min. kvar på den här dagen.
Det har varit en bra dag förutom magvärken. Vi var iväg och handlade och allting gick bra.
Men sen vid lunchtiden så åkte Janne iväg och skulle hjälpa Fredrik. Detta var helt o.k.
för min del, för jag hade så mycket som jag skulle plantera. Men luften gick ur mig totalt.
Jag blev helt ointresserad av allting och tyckte bara att det var så jobbigt. Och all glädje
var som bortblåst! Kan ni fatta hur fort det kan slå om! Precis som att släppa ur luften
ur en ballong. Jag satte mig i min sköna gungstol på altanen och ett, tu, tre.. så
 somnade jag. Inte länge, men kanske en kvart så där... Det var så lugnt och skönt,
bara fåglarnas kör och knirkandet från gungstolen mot trägolvet.
Nåväl..efter min lilla tupplur, så gick jag bort och handlade. Vi skulle grilla så jag
köpte kycklingfile och marinerade den. Det var majskyckling och den blev så JÄTTEGOD.
Och så åt vi en härlig sallad till och rostat bröd. Jag var rädd för att jag skulle få ont, men
jag åt bara lite och middagen var ju snäll mot magen, så det gick bra.
Sen fick katterna sin tonfisk och därefter gick vi till Susanne och Fredrik och uppvaktade
honom, som fyllde år i går. Och där fick vi gott kaffe (min första kopp för dagen, då jag
inte kunde dricka i morse) så den smakade extra gott. Säkert gjorde sällskapet sitt till också.
I morgon vet jag redan vad jag ska göra, nämligen det som inte blev gjort idag.
Men jag hoppas att en natts god sömn ska få mig att må bättre.
Innan vi skiljs åt för i kväll så tänkte jag bjuda er på skönsjungande små barn och även småttingar
som vet att hantera ett instrument. Sov gott mina kära vänner. Vi hörs i morgon.I.

KRAMAR FRÅN BIBBI.
AB IMO PECTORE.





Glädjande nyheter-torsken is back!

God morgon. Sovit gott? Det har jag.


I dagens Corren står att läsa följande:  ÖSTERSJÖTORSKEN HAR KOMMIT IGEN.
Torsk från Östersjön kan åter läggas på tallriken med gott samvete. Forskare har gjort bedömmningen att arten nästan helt har återhämtat sig.Man har uppskattat att det finns uppemot 240  000 ton, fullvuxen och lekmogen torsk i ÖSTERSJÖN- samma mängd som på 1960-talet. Det här kan kännas förvirrande med tanke på de senaste årens debatt då folk uppmanats att inte köpa torsk. Men torsken är en art som kan komma tillbaka väldigt snabbt, om den bara får chansen. För bara drygt 1 år sen var läget annorlunda. Konsumenter som känner sig osäkra och vill vänta lite kan ändå köpa torsk- om den kommer från BARENTS HAV . Där finns nu en mycket stark stam och genom norskt-ryskt samarbete har man fått bukt med det tidigare tjuvfisket i området. 

TORSKBESTÅND
Läget för torskbestånden i olika fiskevatten.                              
ISLAND - Försämrat läge
BARENTS HAV  - Starkt bestånd
ÖSTERSJÖN- STARK återhämtning
NORDSJÖN / VÄSTERHAVET - Mycket dåliga bestånd.

Visst blir man glad över att läsa att det har haft effekt! Själv har jag inte ätit torsk på evigheter.
Man har fått köpa en massa olika surrogat, men det kan aldrig bli detsamma. Den absolut godaste torsk jag har ätit var en sommar på ÖLAND. Janne tog med sig pojkarna på en fisketur och kom hem med en torsk, som vi genast lagade till.
Går inte att beskriva skillnaden i smak, jämfört med den djupfrysta! Vi åt torsk hela veckan vi var där. Vi köpte nyfångad av fiskare och lagade till på olika sätt. Och våra barn älskade det! Och till efterrätt blev det jordgubbar och mjölk.
Efter den veckan var det nästan svårt att äta kött igen. Ja..det var härliga tider.
Men i alla fall....Ett fyrfaldigt leve för torsken! HURRA..HURRA..HURRA..HURRA.



Till alla er som har uppskattat ANGELICAS bilder har jag framfört hälsningar och kramar och det tackar hon för.
Hon har även blivit sporrad att skicka in bilder till olika fototävlingar.



I dag så blir det en tur till M-BLOMMOR, vårt stora växtcenter i Motala. Ska ha 4 st. THUJOR,( fattas några) gödsel,
ogräsättika, 4 pelargoner till, samt några krukor.
Jag är glad att Janne är hemma i dag för jag har tyvärr väldigt ont i magen igen. Nu får jag äta bara pyttesmå port. och var tredje timma. Janne hade köpt ett nytt vin, som jag skulle prova och tog 1 KLUNK ! och fick jätteont direkt! Och kaffe kan jag inte heller dricka längre. Det som har varit mitt livselixir. Kanske vore ide med barnmatsburkar, det är ju liten mängd
och snällt mot magen. Men fy så TRIST !
Ja..ja.. alltid är det något. Men solen skiner och det är varmt, så det är jag glad för.



Ha en riktigt härlig dag, mina vänner. Vi hörs till kvällen.
Kramar från BIBBI.

LEV LIVET LYCKLIG.


GOD NATT MINA VÄNNER.

Kära vänner... så var ännu en vecka slut. Jag har haft en bra dag med MIO. Han har varit så otroligt glad och jättesnäll.
Det var nog bra att han kom idag för jag har både haft besvär av magen igen och ont i ryggen av trädgårsarbetet.
Och när han är här så gör jag inget annat, utan bara leker med honom.










       
 
Men nu är jag trött så nu längtar jag efter sängen.

Angelica var glad och nöjd när hon kom från lägret. Hon hade haft det jättebra.

Och i morgon är Janne ledig och hemma hos mig. Det blir skönt det.

Sov gott mina vänner. Kramar från Bibbi.                   

AB IMO PECTORE.

ÄNNU MERA...

Här är bilder som hon har tagit från TROPICARIET i KOLMÅRDEN.







    

OCH HÄR ÄR NATURBILDER FRÅN EN BÅTRESA MED KUNG SVERKER.





ALLTSÅ...VEM MER ÄN ANGELICA TÄNKER PÅ ATT TA EN BILD PÅ VATTENSTÄNKET NÄR MAN ÅKER GENOM SLUSSARNA?? JÄTTEFINT !



Och sen är det VINKELBENEN ute i MOTALAVIKEN.



Tycker ni inte att hon är duktig?

KRAMAR.
BIBBI.

MERA BILDER FRÅN ANGELICA.

Här har jag hittat ytterligare kort som Angelica har tagit. Dessa har jag inte ens sett. Det är på mina barnbarn.
Först ut är Casper som just har tagit på sig sin SUPERMANDRÄKT.



                                      
Nej...förlåt...SPINDELMANNEN är det visst.

Och sen kommer bröderna ANDERSSON, TOBIAS OCH ROBIN.



       

Sen kommer SKÖNHETEN THERESE.



Och så THEODORE...men jag vet inte om texten stämmer till kortet. Ser inte så ut...



Fundersam lite THEO...



Och så lilla Felicia....lägg märke till tåren som rinner från hennes öga...





CASPER



ROBIN



THERESE



THEODORE



FELICIA...                                 och MIO

     

EVELYN, är hon inte bedårande?





MIO och MORFAR







       

Tack för lånet ANGELICA. DU ÄR DUKTIG!
KRAMAR FRÅN BIBBI.

    

MIN VACKRA SAVANNAH. Hmm... Jannes också förstås!

Hej.
Idag tänkte jag visa lite bilder på Savannah. Det är Angelica som har fotat och jag vill tillägga att hon är superduktig på att fotografera. Både Janne och jag är mäkta imponerade. Här följer en liten bildkavalkad.

   

   



















Och dessa tre kort är sååå bra. Hon har fotat sin kompis med en katt på ett läger. De här skulle hon kunna tävla med
i ÅRETS SOMMARBILD.



   

  

Nu måste jag sätta fart. Snart kommer PRINS MIO. Ha en underbar dag, mina vänner.
Kram från BIBBI.

LEV LIVET LYCKLIG.

VÅREN ÄR HÄRLIG.

Hejsan.
Ja tänk att man kan få njuta så här.... det är härligt, men oj så fort det går nu. För varje dag ser man hur det grönskar mer och mer, gräset växer så det knakar och våra stora björkar nere vid vägen har slagit ut högst upp i topparna.
Det är ju ändå inte så länge sen vi fick den sista snön! Det har varit varmt i natt så det var ingen fara för mina planterade pelargoner. Idag har jag fortsatt med trädgårdsarbetet. Jag har planterat murgröna nere vid vedbon och två buxbom i krukor, åtta penseer och två "gräs" som vill växa i skuggan. Och sen så har jag klippt alla mina rosor! De mot gatan är gamla stora rosbuskar, med de allra ljuvligaste stora, sammetsröda rosor. Men oj så jag rev mig på armarna! Det blödde för fullt, men jag var ivrig och ville göra färdigt, så när jag slutade hade jag torkade blodränder på båda armarna och såg hemsk ut! Men jag är mer än nöjd. I två dagar så har jag kunnat vara ute från morgon till kväll och bara fått syssla med det som ligger mig varmt om hjärtat, nämligen trädgården. Kan väl avslöja att jag inte är särskilt populär hos katterna när jag äntligen kommer in. De ser på mig med en blick som säger: Ä
r det dags att komma nu!
Men så gosar vi lite och sen blir allt bra igen. Får de därtill lite godis, så är man accepterad och förlåten .





Jag har skrivit fyra romaner, men ej fått någon publicerad. Den ena (min första) heter OM NATTEN DANSAR ÄLVORNA.
Den handlar om ett ungt par som är så lyckliga och nygifta. Senare får det ett barn, en flicka, som dessvärre får leukemi
och dör. Och sen fortsätter det med det ena efter det andra... Men i alla fall... När jag skrev den så hade jag jättesvårt att hitta bilder på små älvor  . Nu har jag hittat en massa söta små älvor, så håll till godo, ni som också tycker om älvor.







     

I morgon ska jag ha MIO några timmar. Då hoppas jag vi kan vara ute mycket och att det underbara vädret fortsätter.
Det är nu vi måste samla på oss vitaminer och stärka vårt immunförsvar till nästa långa vinter.,
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe. Det ska bli gott. Ha en fin lördagskväll. Vi hörs i morgon.
Kram från Bibbi.

LEV LIVET LYCKLIG.

PELARGONER

Hej alla och god kväll. Vilken härlig dag!! Man tror inte att det är sant. Jag sitter här och skriver, kl. är 20.31, det är ljust ute och fåglarna kvittrar fortfarande och balkongdörren står på vid gavel för det är ännu varmt. Gissa om jag och katterna njuter! Jag har haft en sån bra dag. Jag har planterat allt jag skulle och det är tidigt för att vara mig. Nu står alla mina krukor väl skyddade på altanen, om det skulle bli en köldknäpp. Och gissa om jag blev både glad och häpen igår, när jag fick se att min julros blommar för fullt! Det trodde jag ALDRIG. Inte efter att jag flyttade den väl sent. Jag trodde att den hade frusit bort under vintern. Men icke. Så här vacker är den.



Jag har planterat vanliga rosa Bondpelargoner, Appleblossom ,(har jag haft förut och de är så underbart vackra)
Tulpanpelargon och Änglapelargon. Det ska bli så spännande med de nya sorterna.Har några flera som jag inte minns namnet på.
I morgon är det dags för rosorna och det tar ett bra tag, men jag har tid på mig. Tar man det i sin egen takt och vilar då och då, så går det bra. Men först ska jag åka och köpa födelsedagspresent till Angelica. Det är bäst att göra när hon åker bort. Hon ska på läger så jag följer med på bussen, eftersom Janne jobbar.
Jag har haft huvudvärk idag  och nu på kvällen mår jag illa. Vet inte vad det betyder, men det kanske ger sig.
Ha en fortsatt bra fredagskväll mina vänner. Vi hörs i morgon.
KRAM och god natt från er BIBBI.

AB IMO PECTORE.

UNDERBAR FREDAGSMORGON

God morgon kära vänner.     
Ett härligt väder och så ska det vara hela helgen om vi får tro på metrologerna. Underbart!
Varje dag som jag sitter vid datorn så ser jag på grannens stora körsbärsträd. Knopparna blir större och större för var dag som går. Det är ett jättestort träd och när det slår ut i full blom så är det helt sagolikt. Högst upp har skatorna byggt ett bo och jag ser hur de bättrar på för varje dag. Den förra ägaren till huset fick en dag för sig att han skulle ta bort några stora grenar, en del hängde in över vår tomt. Visst...det var gott så, men han förvarnade inte oss om vad han hade för planer, så en tjock gren gick rätt över staketet och missade vårt köksfönster med en knapp dm! Men.... oavsett  vem som bor i huset så är det gamla körsbärsträdet så vackert och jag hoppas att det får stå kvar länge.
I dag har VEGA namnsdag. Jag känner ingen som heter så, men namnet har en vacker betydelse. Det kommer från arabiskan och VEGA är namnet på den ljusstarkaste stjärnan i stjärnbilden LYRAN.
I dag ska jag plantera pelargoner och lite andra sticklingar som jag har köpt. Sticklingarna är av lite ovanligare slag, så det blir spännande att se hur de blir.
Ha det gott mina kära vänner. Hoppas att solen skiner mycket på er.
Kram från Bibbi. Vi hörs till kvällen.

LEV LIVET LYCKLIG.

          

FIN I HÅRET OCH BLÅ KLÄNNING

Hej mina kära vänner.
Idag mår jag bra. Har lite,lite ont men inte alls som igår! (Stort tack till alla som har tänkt på mig.)
Till Sofia: Ja, du har helt rätt...jag trodde att jag skulle dö!
Till Maja: Javisst blir man rädd! Men jag tror att Janne var mera rädd för att det skulle vara något med hjärtat än jag, för jag vet att jag har ett starkt hjärta, men sånt kan ändra sig, speciellt med tanke på min diabetes och att det finns i släkten.
Men nog om detta.
Nu är jag så fin i håret och har haft ett par härliga timmar hos NOOMI, då jag bara blir ompysslad. Det var så skönt och blev precis så bra som det alltid blir! Tack NOOMI, du är GULD VÄRD !
Efter det besöket så var jag på ett strålande humör och gick och fyllde på mitt busskort hos den supertrevliga killen i Pressbyrån, sen tog jag ut lite pengar för jag visste att matförrådet sinade hemma och så skulle jag ta bussen hem.
Det var ca 20 min. tills nästa buss skulle komma. Så jag går in på VERO MODA, bara för att titta!!! Känner ni igen det?
Som ni vet så älskar jag blått. Där hänger den allra ljuvligaste klänning och bara väntar på att jag ska köpa den.
Snabbt som ögat provar jag den och den sitter hur bra som helst. Naturligtvis köper jag den och även ett nytt bälte.
Jag som BARA skulle titta! Det är väl detta som kallas för impulsköp, eller hur? HA..ha..ha..











Nu ska jag laga middag. Blir lax idag med potatismos och krispig sallad.
Ha det gott alla och ...LEV LIVET LYCKLIG.

Kram från BIBBI.

BESÖK PÅ AKUTEN.

Hej mina vänner.
Skrev i morse att jag inte hade några direkta planer för dagen. Förutom att jag skulle ha MIO några timmar.
Vilken tur, säger jag. För jag har tillbringat eftermiddagen på akuten. När Janne, jag och MIO hade ätit lunch och han skulle sova, så gick jag själv och la mig en stund. Kände mig lite trött och vissen. Somnar och sover en timma, Samtidigt som jag vaknar så vaknar MIO och har gjort på sig. När jag bytt på honom så känner jag  en fruktansvärd smärta i bröstet. Det gör så ont så jag viker mig dubbel! Ropar flera gånger till Janne att han ska komma, men han hör mig inte för han pratar i telefonen. Jag lyckas ta MIO i famnen och bära ner honom till köket, där jag sätter honom i barnstolen.
Janne avslutar snabbt sitt samtal och kommer och hjälper mig. Nu har jag riktiga kramper och går in på toaletten för att inte skrämma MIO eftersom jag gråter höljutt. Krampen är fruktansvärd och strålar ut i ryggen och upp i käkarna.
Janne ringer till Fredrik som kommer och hämtar MIO, (han var på gång då det var dags för MIO att gå hem i alla fall)
Angelica får följa med Fredrik hem och vi åker till akuten. Jag märker att Janne är orolig för han kör väldigt fort.
Väl framme blir jag omhändertagen direkt och man tar en massa prover samt EKG. Det är emellertid bra, vilket jag trodde. Blodprover visar att något inte är helt bra, men inte oroväckande. Lite påverkan på gallan, men jag uppvisar inte såna symptom. När kramperna kommer så gråter och jämrar jag mig och efter mycket lång tid, får jag äntligen en smärtstillande spruta. Den har effekt, nästan på en gång och krampen avtar sakta. Sen får jag dricka något som läkaren skämtsamt kallar för "akutendraja". Det smakade inte precis smultron som ni säkert kan förstå. Det är en slags bedövning blandat med novalucol. Tungan och läpparna domnar bort direkt.
Efter att bara ligga och vänta och inget mera görs, så tar vi beslutet att åka hem. Resonerar som så att det är nära om jag måste in igen. Hemma upptäcker vi att nålen sitter kvar i armen, men Susanne fixar det åt mig.
Och vad fick jag ut av besöket? Jo, jag fick hjälp mot den intensiva smärtan, men inte veta helt säkert vad som orsakade värken, ingen medicin, inget recept, inga förhållningsorder för att förhindra att det kommer tillbaka.....
På nätet hittar jag dock det som läkaren ändå var inne på, men inte kunde säga säkert..

BRÄNNANDE SMÄRTA I BRÖSTET.

Om den övre magmunnen inte sluter sig helt, så kan surt maginnehåll från magsäcken leta sig upp i matstrupen.
Slemhinnan i matstrupen, tål inte syran och reagerar då med inflammation och kramp.
Smärtan är brännande och känns både i maggropen och bakom bröstbenet. Ofta strålar den ut i ryggen (skulderbladen) och upp i käkarna. Man kan också känna som att en "tugga" mat har fastnat i halsen (bröstet)

I skrivande stund är jag smärtfri, men lite orolig över vad som ska hända när smärtlindringen  avtar.
Hoppas dock att det går vägen och allt blir bra igen, för jag ska till frissan i morgon och det är VIKTIGT  hi..hi..

Den här fina låten och texten tillägnar jag min Janne, som alltid finns vid min sida, Mina Barn och deras resp.och
alla mina barnbarn, mina systrar och vänner samt alla ni som läser min blogg. Tack ska ni ha.

Kramar till er alla och sov gott. Vi hörs i morgon.
BIBBI.

AB IMO PECTORE.

KYLIG MORGON.

Hej svejs!
Mulet även denna morgon. Men till helgen kommer värmen...
Jag ska ha Mio några timmar idag och Janne är ledig. Angelica slutar tidigt på onsdagar, så jag vet inte hur dagen ser ut.
Kanske Janne har några planer.
Här kommer en tjej som har tagit ett stort kliv in i mitt hjärta.

LADYS and GENTLEMEN..... DUFFY.


  

Och sen tar vi en härlig låt med EAGLES.  DESPERADO.


SEE YOU.......
KRAMAR FRÅN BIBBI.

LEV LIVET LYCKLIG.


EN TISDAGSKVÄLL I MOTALA...

Hej alla vänner.
Hur har dagen varit? Har ni precis kommit hem från era arbeten och försöker fixa till middagsmaten? Är ni trötta?
Och är barnen trötta? Familjesituationerna kan ju se olika ut men gemensamt för de flesta är väl ändå att någon mat måste fram på bordet. Angelica och jag ska äta kokt kyckling idag, med ris och currysås och sallad.
Vi älskar kyckling både hon och jag, men sista tiden har det inte blivit så mycket av den varan, efter alla larm om glasbitar i kycklingen. Men jag har inte köpt det märket och inte hittat i något annat heller.




Jag har nu handlat presenter och det var roligt och blev precis som jag hade tänkt mig. Sen skulle jag hämta medicin som har varit besvärligt att få ut, då det var slut på apoteken här i stan. Med avsikt ,så väntar jag några extra dagar för att de ska få hem. Men när jag väl ska hämta medicinen så finns den på ett annat apotek ,så jag får åka en extra tur, med alla mina paket och påsar! Om jag hade vetat det ,så hade jag naturligtvis uträttat det ärendet först! Nu kostade det här mig en extra bussresa ,plus att jag fick bära tungt (hade handlat mat också) Men så är det....



På löpsedlarna står det att läsa att värmen kommer till helgen. Oh, så skönt om det stämmer! Då ska jag
klippa mina rosor, för nu har snart björkarna "musöron". Och så ska jag vara utomhus så mycket som det bara går.
Jag sover så jättegott när jag har varit ute mycket. Men för att man ska kunna det så måste det vara varmt och skönt.



I kväll ska jag se SJUKHUSET och ev. DR. ÅSA på TV. Det fanns inte så mycket att välja på. Jag brukar välja ut
program som jag ska se och finns det inget ,så händer det att jag inte sätter på TV,n alls. Och det går alldeles utmärkt.



Nu har Angelicas pojkvän åkt härifrån så jag ska börja med vår middag. Är inte så hungrig, men det är dags.
Angelica har ätit egna potatisbullar som de gjorde på hemkunskapen, men de blev visst inte så lyckade....
Och dessutom så gillar inte "tösen" potatis  hi..hi..



Har jag berättat för er att alla mina katter vill bli serverade vanlig tonfisk varje kväll kl. 19.00. Inte KATT  TONFISK..
NO.. no...Vanlig och en dyr sort. Tro mig..om vi missar det så ligger vi verkligen risigt till !
Och alla som gillar katter, vet väl att man verkligen får krusa för att få en förnärmad katt på gott humör igen.



Ha en bra fortsättning på tisdagskvällen.
Kramar till er alla. Vi hörs i morgon.
BIBBI.

AB IMO PECTORE.


NÅDASTÖTEN

Hej kära vänner.
Idag blir det bara sorgligheter. Motala har nu fått nådastöten vad det gäller industrin. Dometic lägger ner sin fabrik och ännu fler blir arbetslösa. M.a.o. så är industrins saga i MOTALA över. Det här är inte alls bra och jag kan inte se någon som helst ljusning för MOTALAS del. Stackars alla..... mitt hjärta blöder för dem.

      

En bok som jag läser....Den heter Den heter DEN SISTA FÖRELÄSNINGEN  och är skriven av RANDY PAUSCH.
Handlar om en ung far som drabbas av  pancreascancer och får veta att han inte har lång tid kvar att leva. Hur han förbereder sig själv och sin familj på det oundvikliga. Det är en snyftare och bitvis svår att läsa.



     



    

T.o.m. vädret är på vippen att börja gråta idag. Regnet hänger i luften och ser ut att ta överhanden.
Men se det från den ljusa sidan... Regn hör också våren till. Det behövs för grönskans skull.
Men trots allt det sorgliga så ska jag göra något roligt idag. Jag ska köpa födelsedagspresenter och det är det bästa jag vet. Jag älskar att
göra fina paket och kort. Jag ska "lifta" med Janne in till stan, när han åker till jobbet. För jag misstänker att det börjar vara dags att ladda på mitt busskort och det gör jag inne i stan.
Må så gott alla och ha en underbar dag.
 Kram från Bibbi. Och...LEV LIVET LYCKLIG.



     










KALLT !

Hej.
Idag är det riktigt gråkallt ute. Jag var ute och gick en timma när MIO var här. Fy så kallt det var och hans små händer blev iskalla. Han vill inte ha vantar och jag försökte stoppa ner händerna under filten, men de var snart uppe igen. Han ska
ju sitta och vifta med dem när han ser bilarna. så jag kände hur jag gick fortare och fortare hemåt till stugvärmen.
Sen åt vi lunch och efter det så var det dags för Janne att åka och jobba. Jag diskade och gick sen upp och gav MIO ett varmt bad. Och sen fick han sova. Och han sov så gott i 1 1/2 timma.
Nu har han gått hem för dagen och jag tänkte skriva detta innan jag ska börja med maten.
Men jag fryser så nu har jag tänt en brasa i datorrummet. Det värmer och sprakar så skönt bakom ryggen.



Här ska bli en lugn och skön myskväll. Angelica och jag brukar ta av oss till morgonrock eller mysdress ganska tidigt på kvällen när vi är ensamma och vet att ingen ska komma. Det är njutningsfullt när man vet att man inte behöver ut mera på kvällen och bara kan strosa runt och mysa. När vi hade hundar så var man alltid tvungen att gå ut en sista gång efter middagen, men så är det inte nu...
Jag är faktiskt sugen på tunna pannkakor idag. Det är inte ofta som jag blir sugen på det , men idag ska vi ha det.
Och sen så ska jag se på SJUKHUSET på TV och SPÅRLÖST. Det ska bli spännande.
                    
                              

Om ni inte har fått er ett gott skratt idag så kanske det här kan få er att dra på smilbanden. Ni glömmer väl inte bort hur viktigt det är att få skratta ett härligt befriande skratt. Och det sägs ju att det förlänger livet...


Ha en skön måndagskväll. Vi hörs i morgon.
KRAMELIKRAM från BIBBI.

LEV LIVET LYCKLIG.

NY, FRÄSCH VECKA.

God morgon.
Vad tycker ni om detta? Lata dagar i solen.  ME LIKE !



Eller Chiastranden på Sardinien?



Inte helt fel. Ser ganska underbart ut i mina ögon. Och vi som inte ska resa utomlands denna sommar..  BUHU.....
Men det är mitt eget beslut. Det känns inte som vi kommer att hinna med det. Vi får sikta in oss på nästa sommar då vi ska åka med Susanne, Fredrik och MIO. Tanken var att vi alla i vår stora familj skulle kunna åka tillsammans, men det går inte att få till i verkligheten, så det får förbli en dröm..... Det är tråkigt, men det går inte att lösa.

 Men i våra tankar så är de med oss i alla fall.

I dag ska jag ha Mio här. Det är fint väder så jag hoppas på att vi ska kunna vara ute mycket. Janne jobbar och Angelica är i skolan. På onsdag kommer han också och en stund på söndag. På torsdag ska jag äntligen bli fin i håret. Gissa om det behövs!
Nu ska jag sätta fart så jag är redo för att ta emot det lilla charmtrollet.
Kram till er all från Bibbi.
Vi hörs till kvällen.

LEV LIVET LYCKLIG.

GOD NATT


JAG OCH LEONA LEWIS SÄGER GOD NATT.
KRAM FRÅN BIBBI. HÖRS I MORGON.

AB IMO PECTORE.


DAGEN EFTER KVÄLLEN FÖRE...

Tjena moss! Här har ni mig igen.
Gårdagens herrmiddag blev mycket lyckad har jag förstått. Killarna var på ett strålande humör när jag kom hem.
Själv var jag hos Susanne och det gick bra med alla barn och djur, om än något högljutt, som det blir när det är många.

I dag ska Janne och jag åka till IKEA. Ska köpa träpersienner, för Janne har satt våra andra solskydd ute på altanen och det blev mycket bra. Sen behöver vi två hyllplan att sätta på väggen. Vi får passa på idag att handla det ,för sen jobbar Janne.
Ganska kyligt ute idag. Katterna springer som vildar fram och tillbaka mellan balkongen och datorrummet där jag sitter. De blir alltid extra busiga när det är lite svalare.
För övrigt inga direkta planer för dagen. Hoppas på lite sol, men det är ju inte säkert att den vill visa sig idag.
Nu ska ni ha det bra så hörs vi till kvällen.
KRAMAR från BIBBI.

LEV LIVET LYCKLIG.

LILLA SUSSI...



                                     

BUS-ANTONIO....


LÖRDAG OCH TILLFÄLLIGT HEMLÖS ha..ha..

HALLÅ KAMRATER.
Strålande vackert väder. Nu är det vår på RIKTIGT, för jag har sett 4 sädesärlor, 2 citronfjärilar, 1 humla, tussilago vitsippor, gullvivor på gång och småfåglarna har bråda dagar. Det är härligt. Och just nu...skulle jag vilja att allting gick i slow motion, så vi hann att få njuta under lång, lång tid.
Hur ser dagen ut för er då? Själv är jag portförbjuden från kl. 15.00 då Janne ska ha herrmiddag. Och jag vet inte när jag får komma hem.
Så därför blir det inget inlägg i kväll utan vi hörs på nytt i morgon. Ha en HÄÄÄÄÄRLIG lördag.
Kramisar från BIBBI.

LEV LIVET LYCKLIG.

FREDAGKVÄLL

Hej mina kära.
Jag har haft en helt perfekt dag. Har hunnit massor och ändå tagit det lugnt. Eftersom ryggen har sagt ifrån den sista tiden så har jag vilat mellan varje sak jag ska göra. I dag har jag t.o.m. suttit på balkongen och läst en bok.
Jag tänker inte tråka ut er med att berätta om mina vardagssysslor, men jag är så nöjd i kväll och mår riktigt bra.
Det härliga vädret får väl de flesta människor på gott humör, kan jag tänka.
Därför ska vi bara njuta av härlig musik av Duffy. Hon är inte bara söt att titta på utan kan verkligen sjunga också.


(Det är minsann inte alla söta flickor som kan sjunga)

Och efter detta örongodis så önskar jag er en riktigt fin helg. Var rädda om varandra.....lyssna på varandra...
rör vid varandra... (ni vet klapparna) Och SKRATTA.
God natt och sov gott.
KRAMAR...ER BIBBI.

AB IMO PECTORE.

MAT OCH BILDER

GOD MORGON.
Yes!  I  natt har jag sovit gott. Och tänk så mycket bättre man mår då. Sömnen har stor betydelse.
I dag är det fredag och den här veckan gick väldigt fort då den ju var en dag kortare.
Min fredag ser ut som så: Jag ska handla, städa lite och fortsätta i trädgården. Men eftersom jag i dag är bättre i ryggen så får jag ta det väldigt lugnt så det inte kommer tillbaka.

Här kommer recept på maträtten jag talade om igår.

BIBBIS KÖTTFÄRSTÅRTA MED TOMAT OCH OLIVTOPPING.

500 gr bland eller nötfärs
1gul lök- 1/2 röd lök- 2 vitlöksklyftor
coctailtomater
stora oliver m. kärna
1/2 dl ströbröd ca
1 dl vatten ca
2 msk kethup eller tomatpure utrört i 1 dl visp grädde
riven ost
salt-peppar-grillkrydda
 
Låt ströbrödet svälla en stund i vattnet. Blanda sen ner all hackad lök.Rör om. Tillsätt färsen och blanda ordentligt.
Bred ut smeten i en långpanna, försedd med bakplåtspapper. Forma till en rektangulär tårta.
Stryk ut ketchup-gräddblandningen över hela tårtan. Krydda med grillkrydda-salt och peppar, men överdriv inte saltet, då oliverna ger bra sälta.Skiva coctailtomaterna och bred ut över hela tårtan. Skär längsgående skivor av oliverna, (jag tog ca 8 stycken)  och lägg på. Strö riven ost över alltihopa och in i 225 graders ugn.
OBS. Platta ut tårtan ganska tunt, så den hinner genomgräddas samtidigt som osten smälter.
Min tårta blev klar på ca 30 min.Låt den stå och safta till sig lite innan du skär upp den i portionsbitar.

LYCKA TILL.





Sen så visar jag några bilder från påsken.


Här kommer jag med korgen full av påskägg.




Hemma hos Susanne och Fredrik


Utdelning av påskägg.

Felicia i fina kläder och rosor på kinderna.

Evelyn...dags att åka hem.

Theodore, nyklippt och tuff..bakom Evelyn

Jag, Janne och MIO.
 


Det här kortet är från vår premiärgrillning och MIOS första grillmiddag.

Nu måste jag sätta fart. Ha en bra fredag, gott folk. Vi hörs till kvällen.
Kramar från Bibbi.

LEV LIVET LYCKLIG.

NU ÄR DET KVÄLL...











      

Hej hej. Jag har haft en bra dag. Jag har arbetat i trädgården, vilket jag tycker mycket om. Tyvärr så är inte min rygg av
samma åsikt. Janne gjorde en jättefin spalje till klängrosen vid källardörren i går. Det blev toppenbra. Vädret har varit precis lagom idag. Lite trögt på morgonen men sen så har solen kommit fram.

Jag har också varit ute och gått. Det var inte så skönt eftersom ryggvärken tilltog, så det blev en kortare runda i dag.
Och så har jag tvättat och strukit alla Jannes jobbarskjortor!! Tvi och blä!! Det är nog det mest trista som finns.

Ja..så såg jag sjukhuset på tv och grannfejden. Ni som såg det? Vad tyckte ni om kvinnan från Polen? Ha..ha..

Jo..och så måste jag berätta att jag lagade till en jättegod maträtt i dag. BIBBIS KÖTTFÄRSTÅRTA MED TOMAT OCH OLIVTOPPING. Recept på den kommer senare.

Nu ska jag smörja in ryggen en gång till och sen lägga mig. Få se om jag får sova lite fler timmar i natt.
Sov gott mina vänner.

AB IMO PECTORE.



      



MIO...MIN MIO.

God morgon alla vänner. Sovit gott? Tyvärr har inte jag det. En timma i natt och en dundrande huvudvärk när jag vaknade.
Men så blir det ibland....

Det här inlägget handlar bara om mitt barnbarn MIO. Han är det av mina barnbarn som jag har haft möjlighet att följa mest på nära håll. TOBIAS, som är nr. 1, var mycket hos mig när han var bebis, men då bodde vi nära varandra.
Ett tag var han så mycket hos mig, så hans farmor frågade om han inte kunde vara NÅGON gång hos henne också.
När THERESE var bebis så hade vi redan flyttat till MOTALA, så där missade jag henne och likaså ROBIN.
BENJAMIN har alltid varit mest hos sina morföräldrar och EVELYN hos oss och lille THEODORE har nog varit mest hos sina föräldrar, tror jag. Det är inte precis gångavstånd mellan oss heller. Om det hade varit så hade nog kontakten sett annorlunda ut.
CASPER och FELICIA träffar jag ofta och CASPERS  utveckling har jag fått följa. Men barnen är oftast hos sina morföräldrar.
MIO har jag fått tagit hand om och lärt känna sen han var bebis.



Vi bor närmast varandra och det innebär att vi ses ofta, förutom de gånger han är hos mig.
MEN JAG VILL STARKT POÄNGTERA ATT JAG ÄLSKAR ALLA BARNBARN PRECIS LIKA MYCKET!
Om nu någon skulle tro något annat.

     

                       

Jag är väldigt rik som har fått 9 barnbarn. Det är inte alla förunnat.
Vartefter barnen växer upp så kan de själva bestämma om de vill hälsa på sin farmor eller mormor.
Och när de blir ännu större så kan de resa på egen hand. DVS...om man lever då. Det har man ju heller ingen garanti för.
Själv har jag växt upp utan vare sig morföräldrar eller farföräldrar. Jag var alltid avundssjuk på mina kompisar som hade både mormor-morfar och farmor-farfar att åka till eller få presenter av. Men livet är inte alltid rättvist.



MIO..MIN MIO...JAG ÄLSKAR DIG OCH ÖNSKAR DIG ALLT GOTT I LIVET.
PUSS OCH KRAM FRÅN MORMOR.

HJÄLP! FJÄRILARNA FÖRSVINNER.


God morgon alla solstrålar. Idag får ni själva vara solstrålar som skiner på era medmänniskor, för den riktiga solen har tagit "time out". Här i alla fall. Det är grått och mulet och lite småkallt. Regnet hänger i luften. Men enligt väderleksrapporten så ska vi inte få regn, utan bara mulet. "Vi får se sa den blinde". Det har hänt också att det blir vackert väder fram på dagen.




             

Nu ska vi tala om något annat. Ni vet säkert vid det här laget att jag är väldigt förtjust i fjärilar. De är så vackra, graciösa,
skira och väna. De svävar omkring och stör inte någon varelse på jorden. Och hur skulle sommaren se ut utan fjärilar?
De hör till .....precis som att björkarna slår ut och att vi hittar vårblommor...att solen skiner och det är varmt...att vattnet glittrar inbjudande....att vi hittar smultron och kan trä upp på strå.... Ja de har sin egen givna plats på sommaren.
Men nu är det så illa att dessa vackra varelser håller på att försvinna! Huvudorsaken till fjärilarnas tillbakagång är det förändrade landskapet. Fjärilar behöver blommor, många olika sorters blommor. Men blommande ängar och skyddade skogsgläntor blir allt mer sällsynta i takt med att jordbruk och skogsbruk rationaliseras. Mellan 35 och 45 procent av dagfjärilsarterna har försvunnit de senaste 20 till 100 åren på de ställen som undersökts i södra Sverige.
Det är väl sorgligt! Nej fram för mera ängsmarker, öppna skogsgläntor och blommor så att våra vänner fjärilarna trivs igen. Själv har jag två trogna följeslagare i form av fjärilar... en på benet och en på axeln... men de kan inte flyga tyvärr.



     


Ha en härlig dag mina vänner. Vi hörs till kvällen.
Kramar från er Bibbi.

RÖR VID VARANDRA.

Hej alla. Nu drar vi igång veckan men lite fler hälsotips. Läser följande i tidningen:
KLAPPAR PÅ ARMEN KAN LINDRA SMÄRTA..
En person som upplever smärta, kan känna sig lite bättre av att bli lätt klappad, tex på armen. Det vet vi av instinkt.
Nu har svenska forskare också hittat sambanden i våra nervbanor. Lätt beröring av huden, som smekningar och klappar, uppfattas av en sorts nervbanor som kallas CT-nerver. Dessa har , av forskare vid Sahlgrenska akademin i Göteborg,
kallats för "en motorväg till hjärnan". CT- nerverna sänder signaler av välbehag, även om andra nerver samtidigt sänder
information om smärta till samma del av hjärnan. Tidigare har forskare letat efter något i hjärnan, som får oss att uppleva behaglighet. Men vi har hittat nervbanor i hela kroppen. Man kan säga att människan är byggd för behaglig beröring, säger LINE LÖKEN, doktorrand i neurofysiologi. I sin forskning har LINE LÖKEN låtit ett 40-tal personer bli lätt smekta på armen. I de flesta fall "avlyssnades" de signaler armens nervbanor sände till hjärnan av en tunn elektrod. Andra personer fick själva berätta om vad de upplevde.Vanliga mänskliga klappar dög dock inte för den vetenskapliga exaktheten. I stället användes en specialbyggd robot, som med en mjuk borste smekte ca 6 kvadratcentimeter av armens hud åt gången. -Det var slående hur lika personerna uppfattade den lätta beröringen. Vi blev förvånade, säger LINE LÖKEN. Den ideala hastigheten  för en smekning visade sig ligga runt 3 centimeter i sekunden. Helst bör man ta en liten kort paus mellan varje gång. Om man klappar någon gör man det inte heller för snabbt eller för långsamt, påpekar LÖKEN.
Resultaten från LINE LÖKEN och hennes kollegor kan sägas bekräfta något vi människor vet av instinkt. Det är förnuftigt av oss att känseln påverkar oss emotionellt. Däremot finns det inte beskrivet i läroböcker hur det går till.
Att CT-nerverna finns har forskare kännt till sen 1990-talet. Tidigare trodde man att vi förlorat dessa nerver genom evolutionen. På 90-talet hittade man dem i vårt ansikte.Men nu har det visat sig finnas, i alla fall på hela överkroppen och på benen, även om de kanske är färre nere vid fötterna. LINE LÖKEN tror att lätta klappar även kan fungera som lindring av psykisk smärta, tex. hos personer som har svårt att känna glädje.

Ja det här tror jag på... Vi klappar ju våra djur för att de ska må bra.
Så sätt igång och klappa varandra kära vänner!
Ha en härlig dag och LEV LIVET LYCKLIG.
Kram och klapp från BIBBI.





TIPS MOT VÅRTRÖTTHET

Hej igen.
Nu har jag läst om super-duper medlet mot vårtrötthet. Hemligheten heter GOJIBÄR. Fick syn på dem borta i min affär, en liten påse med röda, soltorkade små bär. Ca 19-20 kronor för en påse. Ser ut som röda russin.
Goda i smaken. Man ska ta en handfull om dagen. Kan läggas på musli eller ätas som snacks.
De sägs vara bra mot immunförsvaret, sänker blodtrycket, är den kraftigaste antioxidant som finns, främjar nybildandet av celler, massor och åter massor av vitaminer mm..mm.. Det finns bara ett sätt att ta reda på om de håller vad de lovar.
TESTA SJÄLVA !


Dagen går mot sitt slut. Jag har inte gjort så mycket nytta idag, men tanken var att ta det lugnt och det har jag gjort.
Nu blir det kort vecka eftersom en dag redan är avverkad.
Må så gott alla och sov gott. Vi hörs i morgon.
Kramar från er BIBBI.

Ab imo pectore.



                                    

Snart slut på påsken...

Hej hej.
Så var det då den sista dagen på påskhelgen. Hoppas ni alla är belåtna och har fått ut det ni ville av ledigheten.
Ingen kan väl ha mage att klaga på vädret i alla fall! Det har ju varit TOPPEN, för att vara påsk.
I går städade vi i trädgården. Janne klippte träden och jag räfsade hela tomten. Så nu har jag två STORA blåsor i tumgreppet, ja det är inte längre blåsor, för skinnet har släppt, så det är sår i stället. Svider som "katten" när jag är i vatten.
Men idag jobbar Janne. Trist. Jag vill ha honom hemma ALLTID.
För Angelicas och min del ska detta bli en lugn dag. Jag ska fortsätta lite med tvätten och lite andra sysslor.
Vi ska även hinna med en härlig promenad innan hon får besök av en kompis.
Ha det gott alla och så önskar jag er ett fint avslut på påskhelgen.
 



LEV LIVET LYCKLIG.

KRAMAR FRÅN BIBBI.

PÅSKDAGEN

God morgon alla solstrålar! Ett lika underbart väder möter oss i dag igen. Måste säga att den här påsken bjuder på ett underbart vårväder, till motsats mot en del påskhelger då det kunnat vara både regn , snö och kallt.
Så njut mina vänner! Själv satt jag ute i morse och njöt av mitt morgonfika. Det var så härligt att se hur dagen vaknar,
alldeles frisk och fräsch och bara skön fågelsång. Gissa om jag njöt!

Dessa fina skapelser fanns att beskåda inne i centrum på PÅSKAFTON. Gissar att de nog inte alls är lika fina idag.







Premiärgrillningen blev mycket lyckad. Köttet smakade underbart, med god sallad, med fetaost bl.a.
Susanne och jag skulle dricka en flaska  rosa bubbel, men det var ingen hit! Jag hällde ut det.
Men att kunna sitta ute och äta utan att frysa, det var GULD värt. Som vi har längtat hela långa vintern.

Jag med Fredriks schäfer LEO.



Jag med Susannes schäfer HAPPY.




LEO





HAPPY



De är sååå vackra och fina och äntligen har jag kort på dem.




Det här påskägget fick Janne av mig.



Det kanske inte syns på bilden ,men det är JÄTTESTORT !



Nu stundar en god påsklunch. Vi har inte ätit någon påskmat ännu så nu ska det smaka.
Ha en härlig fortsatt påsk, mina vänner. Vi hörs i morgon.
Kramar från Bibbi.

LEV LIVET LYCKLIG.

PÅSKAFTON.

Hej alla vänner.
En underbar påskafton ser vi ut att få. Det är varmt och solen skiner från en alldeles klarblå himmel. Kan man önska något bättre? Jag ska gå och handla något gott till kvällen för här ska bli premiärgrillning. Men först storstädning på altanen. Det här är den bästa låt och video som jag har hört på länge. Tack Sofia...det var du som bjöd mig på den först.
Den har gjort ett starkt intryck på mig och det är bara att beklaga att den STORE IZ inte längre finns i livet.
NJUT, MINA VÄNNER... OCH LEV LIVET LYCKLIG.
KRAMAR FRÅN ER BIBBI.

SOV GOTT, MINA KÄRA..

Hej igen.
Nu har vi lämnat tillbaka lille MIO och så har vi varit på PÅSKKAFFE. Vi är 20 personer när vi träffas så det blir ganska högljutt om man säger så,  men det är så roligt. KRUXET är bara att hinna prata med ALLA barn och vuxna.
Inte så lätt alla gånger. Nästa gång blir det hos Fredrik och Sofia och JULKAFFE blir hos Stefan och IDA.
Det är skönt att få pusta ut och bara slappa nu. Vi är trötta både Janne, jag och Angelica.
Jag hade med mig en korg full med påskägg till mina 9 barnbarn och det var uppskattat.





Vi har ätit sill och potatis och det var sååå gott. Men nu är jag så törstig så jag skulle kunna dricka en hel sjö...
Nej jag skämtar hi..hi..men törstig är jag. Får nog ha ett stort glas vatten vid sängen i natt. Risken är att man inte får sova lugnt ,utan får springa på toa stup i kvarten.
Efter att ha summerat dagen, så känner jag mig väldigt nöjd och tillfreds med det mesta(det gör jag alltid när jag har fått träffa "de mina").
Nu hoppas jag på skön sömn och vila, så stundar en ny fräsch dag i morgon.
Sov gott, mina kära...
Kramar från er Bibbi.
Ab imo pectore.

LÅNGFREDAGEN

Hej alla och GLAD PÅSK !
Lille MIO har sovit 13 timmar och sken som en sol när jag kom in till honom i morse. Han är för söt!
Angelica hade haft det bra och Janne och jag såg på LOST igår kväll tills ögonen blev "fyrkantiga".
Nu är det snart dags för lunch och sen ska vi gå till Susanne och Fredrik och få träffa hela stora familjen.
Det blir roligt.
Strålande påskväder, än så länge. Hoppas att det håller i sig.







      



I kväll ska vi äta sill och färsk potatis, med kokt ägg, dill,gräslök och grädde. Det vattnas i munnen vid tanken....
Jag älskar sill, men inte färdigköpt utan egen inläggning. Men matjessill och ansjovis går bra. Det är gott.
Men de färdiga inläggningarna är så skarpa i smaken, så jag tycker att själva sillsmaken går förlorad. Nej..
bäst är att lägga in själv.
I morgon ska vi städa på altanen och ta fram trädgårdsdynorna. Ev. grilla på kvällen. Beror på hur vädret är.
Janne har målat det sista på dörrarna i köket och hallen. Nu är det väggarna kvar.
Ha en bra dag alla. Vi hörs till kvällen.
Kram från Bibbi.

LEV LIVET LYCKLIG.

SKYMMNING

Hej igen.
Mio och jag har varit ute och gungat på eftermiddagen. Sen så har vi lekt inne, lagat middag och ätit och han var jättehungrig, diskat och lekt igen och sen badat. Men efter det var han så trött så han ville inte ha någon välling.
Nu sover den lille gossen med sina gosedjur i sängen.
Janne är iväg och hämtar Angelica, så sen får vi höra hur hon har haft det.
I morgon är det LÅNGFREDAGEN. Det var den längsta och tråkigaste dagen, tyckte jag när jag var barn.
På den tiden var allting stängt och helt och hållet dött. De flesta gick till kyrkan, så även vi, och jag bara väntade på att det skulle bli PÅSKAFTON, som i mitt tycke var en MYCKET ROLIGARE dag.
Nu är allt så annorlunda och de flesta affärer har öppet som vanligt.
En PÅSKAFTON minns jag speciellt. Jag fick en gul höna i hårdplast. Den kunde man ladda med sockerkulor och
när man tryckte på ryggen på hönan ,så kom det ut en sån där sockerkula. Det skulle då föreställa att hönan värpte ett ägg.Jag vet inte vem jag fick den av, men den roade mig mycket.
Tänker bjuda er på en låt som jag tycker mycket om.
Midnight Blue, med Louise Tucker. Och så önskar jag er en god natts sömn. Vi hörs i morgon.
Kram från Bibbi.





>Ab imo pectore.

SKÄRTORSDAG

HEJ  HEJ.
Idag är det SKÄRTORSDAGEN. Den dagen som alla påskkärringarna åker till BLÅKULLA, på sin kvast.
När jag åkte till doktorn idag så önskade jag att jag hade haft kameran med mig. På bussen satt nämligen ett helt dagis med små jättesöta påskkärringar och påskgubbar. De brukar samlas på torget inne i stan och så får de visst påskägg och så är det musik. Gissar att barnen tycker att det är jättekul. Det var blomsterförsäljning på torget också så det hade kunnat bli fina bilder. Men så är det...

   







     

Jag har handlat det som behövs till påsken och det är bara i liten skala den här gången.
Och jag har inte putsat fönster och bytt gardiner. Jag vill att Janne ska bli färdig med allt målande först.
Nu kommer min prins MIO och ska stanna här över natten.
Må så gott alla och ...ta det lugnt. Påsk kommer och går ändå...hur det än är.
Kramar från Bibbi.

LEV LIVET LYCKLIG.

ÄNNU EN DAG...

Kära vänner. Så har ännu en dag gått mot sitt slut. Det har regnat idag. Bra för mina nyplanterade rosor.
Nu på kvällen har vi varit hos Susanne och Fredrik och fikat.
I morgon kommer min Prins Mio kl.15.00 och sen ska han sova över här. Så tar jag med honom när vi ska till Susanne och Fredrik på påskkaffe på långfredagen.
I morgon ska jag till doktorn och på kvällen kommer Angelica hem igen. Jag kan inte fatta hur fort fyra dagar har gått!
Nu är det bara 5 min. kvar på denna dagen så jag säger god natt till er alla och sov gott.
Kram från Bibbi.

Ab imo pectore.

        



       



     

SNART PÅSK.

Hej ..hej.. Påsken närmar sig med stormsteg. Jag tar det lugnt. Ingen ide att stressa sönder sig för det.
Påsken kommer och går ändå.
Här är en låt som jag gillar skarpt, särskilt texten.

Idag ska vi uppvakta en 70-åring så nu måste jag sätta fart.
Ha en bra dag.
Kramar från Bibbi.

LEV LIVET LYCKLIG.

GOD NATT.

God kväll på er alla kära vänner. En fin dag går raskt mot sitt slut.
Janne och jag har sett flera avsnitt av LOST och det är så spännande så man kan inte sluta att titta!
Vi har många avsnitt kvar att se, så vi lär bli sittandes vid tv.n mycket i fortsättningen också. Det är nackdelen med att börja följa en serie. Men samtidigt så är det bra avkoppling, nu när vi håller på med renoveringen.

Om några minuter är det en ny dag.Den vet vi ingenting om. Vi kan bara hoppas att den blir lika bra som denna.
Att alla får vara friska och inte några olyckor sker.
Kram på er alla och sov gott önskar er Bibbi.

AB IMO PECTORE.



EN TISDAG I APRIL...

HEJ  HEJ.
Härligt vårväder...varmt och strålande sol.
I dag har jag träffat min kompis Lena. Vi åt lunch tillsammans på FRÄCKA FRÖKEN. Oh så mycket mat man fick och inte var det dyrt heller.Man fick komponera sin egen sallad och jag tog lite pasta, mycket grönsallad, tomat, paprika,gurka , röd lök, fetaost, ägg, räkor, kräftstjärtar. Ingen dressing. Sen så var det jättegott bröd till, smör och mineralvatten. Och kaffe. Allt detta för 69 kronor! Det tyckte vi båda var billigt.
Det var kul att träffas, vi ses ca var tredje månad och då har vi mycket att tala om. Och som vi skrattar!
Ja, Lena är en kul tjej. Lärde känna henne när vi gick på stresshanteringskursen tillsammans. Hon är också en
kvinna som har fått många hårda törnar av livet, men på ena eller andra sättet alltid lyckats resa sig igen.




Under tiden som jag var borta så har Janne jobbat på och det blir så fint i köket! Han är så duktig att måla.
Jag vet inte riktigt vad vi har för planer för eftermiddagen. Kanske vi pantar lite flaskor, börjar bli fullt i källaren.
Jag måste i vilket fall handla lite. Men den här påsken blir INTE som alla andra påskhelger. Jag tänker
nämligen inte alls hålla på med en massa mat som jag ALLTID brukar göra. Vi har bestämt oss för bara
en rätt på Påskafton, nämligen Janssons Frestelse. Det vill vi båda två ha. Långfredagen ska vi bort, Påskafton är vi själva och likaså Påskdagen och sen jobbar Janne Annandag påsk. Och jag  tycker att det ska bli så skönt att slippa!



   

Om vädret håller i sig så ska jag arbeta i trädgården hela påsken. Det ser jag fram emot!


Nu ropar Janne att vi ska åka iväg med alla flaskorna. Vi hörs till kvällen.
Må så gott alla mina vänner.
Kram från Bibbi.

LEV LIVET LYCKLIG.

VÅRKÄNSLOR

Hej på er.
Ett underbart väder idag. Nu känner man verkligen att det är vår. Jag har haft Mio och vi har varit ute och gått långpromenad. Janne har målat i köket och Angelica har åkt hem.
I morgon ska jag träffa min kompis Lena. Vi brukar ha så kul när vi ses, så det ser jag fram emot. Och på onsdag
ska vi på 70-års kalas och så ska vi handla 2 rullar med tapeter, senare på dagen.
Jag hoppas att Janne hinner klart med köket under sin ledighet, för det är hopplöst när något ska göras där . Man hittar ingenting för allt är bortplockat och det är grejor överallt, på köksbordet och bänken. Men så måste det ju vara för att man ska få fint.



SER NI FROSTEN I PENSEERNA ?








          



Idag är jag trött. Det tar emot allting och jag har ont i huvudet. Har haft mycket huvudvärk den sista tiden.
Men jag är stolt över att jag ändå har tagit tillvara på det vackra vädret och lagt allt annat åt sidan. För här gäller det att prioritera. Jag ska även ta det lugnt med påsken. Eftersom det inte är vi som har påskkaffet så finns det ingen anledning att styra med så mycket. Vi ska inte ha något främmande. Och det är skönt. Känner att jag inte orkar det.

Det här är en låt som är så genomtänkt och proffsigt gjord, både vad det gäller musiken och dansen! Den sitter verkligen som en "smäck". Håll till godo.





Nu väntar Janne på att vi ska se flera avsnitt på LOST. Gissa om det är spännande.
Ha en fin kväll, alla. Vi hörs.
Kramar från Bibbi.

LEV LIVET LYCKLIG.

DIN HAND I MINA HÄNDER.....

Hej alla. Nu är jag tillbaka igen, efter vår tripp till Öland. Vi har haft det så fantastiskt bra och
därtill ett helt strålande väder.
Min syster blev så glad och det var så roligt att kunna få bjuda henne på det.

Här rastar vi och Janne äter sina obligatoriska äggmackor. Han måste alltid ha äggmackor
 när vi åker iväg någonstans. Och visst är det gott...





På Öland blommade scillan för fullt och överallt såg man stora fält med blå scilla.



Min syster Saidys hand i mina händer...



Janne ute på piren i Färjestaden.



       



Små fiskebodar.

     



Och här är det dags att styra kosan hem mot MOTALA igen.



Hoppas att ni alla har haft en lika bra helg som jag har haft.
Kramar från er Bibbi. SEE YOU !

LEV LIVET LYCKLIG.

Ändrade planer...

Hej igen.
Vädret blev som dagen i går. Det som såg så mörkt ut i morse ändrade sig långsamt till att bli vackert även idag.
Det blev inget sågande för Jannes del. Han frös och orkade inte. Men Fredrik kom i alla fall och hjälpte Janne med att byta däck på bilen. Och det var bra för han tycker alltid att det är så jobbigt. Och sen blev det inte jag som åkte med Angelica utan det gjorde Janne, så då planterade jag resten av rosorna. Sen kom Susanne och Fredrik och Mio .
Oh så glad jag blev över att få träffa honom igen! Och han visade också tydligt att han var glad och ville bara vara med mig. Min prins MIO...
Ja, sen for de iväg och Janne och jag åkte och handlade. Då ringde Stefan och sa att de skulle titta in, så det blev att åka hem och sätta på kaffe. Det var roligt för det är ett tag sen vi träffade barnen.Casper var så stolt och visade sina nya skor.
Janne och jag åt middag 19.30 vilket är väl sent för oss, men det får gå någon gång...
Sen satte vi oss vid TV.n när disken var avklarad och katterna hade fått sin tonfisk. Vi såg tre avsnitt av LOST, sen orkade jag inte mer.
Nu väntar den sköna sängen. Sov gott mina vänner.
Kramar från er Bibbi.

AB IMO PECTORE.


Dagens namn.

Hej alla.
Dagen idag börjar precis som igår. Mulet och ser ut som det ska bli regn. Dessvärre är jag rädd för att det blir så idag.
Men det är ganska varmt och det är gott så.
Idag har FERDINAND och NANNA namnsdag.
Den enda FERDINAND som jag känner till är denna:


Jag har alltid varit lite svag för det här avsnittet på Jul. Tycker han har en skön inställning till livet.

En enda NANNA känner jag. Och det är en arbetskamrat som hette så. Hon var liten, mörk och mycket söt,
och hade ett lågmält sätt. Namnet NANNA passade så bra på henne.



Fredag...Janne är ledig hela 10 dagar nu!! Så härligt ! Jag är så glad. Mitt liv får en helt annan mening när han är hemma.
Allting blir mycket lättare och jag älskar att prata med honom. Han är ju min allra bästa vän, min lilla "gubbe"...



Jag har några rosor kvar att plantera, det måste jag hinna idag. Eventuellt (om det inte börjar regna) så kommer Fredrik en sväng
och hjälper Janne att såga upp all pall som ligger vid vår parkeringsplats. Måste se till att det finns parkeringsplats för flera bilar, till min födelsedag och pallen ska in i vedboden. Sen ska jag följa Angelica till doktorn och därefter ska hon till sin kontaktfamilj.
Utanför på gatan hör jag sopmaskinen som sopar upp vinterns sand. Skönt... och det är också ett vårtecken tycker jag.

Nu önskar jag er en bra fredag. Inget Lets Dance att se fram emot ikväll, men Janne och jag har ju LOST.

Kramar från Bibbi.

LEV LIVET LYCKLIG.

Trädgårdsskötsel.

Hej vänner.
Idag har jag jobbat i trädgården nästan hela dagen. Och sen har jag haft min äldsta son på besök.
Det var härligt att få lite ensamtid med honom,det är så längesen.. Vi hann både med att äta lunch, prata och dricka kaffe
och promenera. Och sen när han hade åkt så började jag i trädgården och gick inte in förrän det var dags att laga middag. Så jag har haft en helt underbar dag! I morse var vädret mulet och grått och det såg nästan ut som det skulle
bli regn. Men sen slog det om och både sol och värme kom. Underbart! Jag har grävt och planterat rosor. Trodde att det kanske var tjäle kvar i jorden, men det var hur lättgrävt som helst! Förutom då att det var sten på en del ställen.
Men gissa en som är AV i ryggen! Jo jag. Det här blir mysigt i morgon!


Den här typen av rosor har jag bl.a. planterat.



Och flera klängrosor, som jag har satt framför vedboden. Jag hoppas att de ska ta sig ,för det kommer att
bli sååå fint. En del av rosorna är även doftande vilket är så mysig på sommarkvällarna ,när rosdoften kommer mest till sin rätt.

   

 



Och där nere vid vedboden finns också kaprifol som doftar underbart på varma sommarkvällar.
Ni vet väl att vårt doftminne bär vi med oss allra längst i livet.

Ikväll har jag sett det sista programmet av LYXFÄLLAN och man slutar inte att förvånas över, hur dålig koll en del vuxna har på sin ekonomi! För mig är det obegripligt ,att man kan lägga undan post och inte ens öppna kuverten för att se vad det är i.Eller att man har 7 års gamla sjukhusräkningar! Ja...det är för sorgligt. Lär inte föräldrar av idag sina barn hur man ska använda sina pengar och hur man prioriterar?

Nej..nu är det snart en ny dag så jag säger god natt till er alla. Vi hörs i morgon (om jag kommer ur sängen hi..hi..)
Kramar från Bibbi.

Ab imo pectore.

GODNATTHÄLSNING.

   

                        LILLA   SÖTA    EVELYN.
                         

          

Blir bara en kort godnatt hälsning. Dagen har varit intensiv! Jag som tyckte det skulle bli lugnt idag!
Men jag vet... så är det alltid när man planerar.
Nu ska jag i alla fall sova och jag längtar efter att krypa ner i sängen.
God natt alla. Vi hörs i morgon.
Kramar från BIBBI.

AB IMO PECTORE.


Utanför mitt fönster...

God morgon mina vänner... En ny fräsch dag har just tagit sin början. Man vet inte hur den kommer att gestalta sig,
men man hoppas att den bara ska föra gott med sig.
Utanför mitt fönster ser jag...Sol och blå himmel...en buss..flera personbilar...grannens stora körsbärsträd som är alldeles fullt med  knoppar...en långtradare...flera personbilar...en bil med husvagn...en äldre herre som promenerar..
en svensk flagga som vajar i vinden på en husfasad....en  man på en moped..en kvinna på en röd cykel..en till buss...
en taxi..tre svarta fåglar som flyger...en volvo med släpkärra fullastad med ris...en man som promenerar...flera fåglar...
järnvägen med ett tåg som passerar...alla de jättehöga träden som är framför järnvägen och där duvorna har sina bon..
två cyklister....
Ja, jag skulle kunna skriva hur långt som helst. Vad utläser vi av detta ? Jo..att dagen är i full gång och folk hastar till alla de olika ställen de ska till. Jag önskar dem alla en bra dag.

        

Min egen dag ser ut så här:  Lunch med Janne, sen åker han och jobbar, Angelica kommer hem (hon har praktik och slutar tidigt) sen ska hon och jag gå till Bråstorp och handla, (då får vi promenaden på köpet) vi tar bussen hem för det vi ska handla är för tungt att bära, middag och sen bara gos med katterna. Är ingenting på tv som jag vill se så det blir säkert tid vid datorn också. Men sen vet vi ju alla ,att ibland kommer saker emellan ,som helt omkullkastar planerna.
Den som lever får se.... Hur som helst så ska ni ha en bra dag.
Kramar från Bibbi och vi hörs till kvällen.

LEV LIVET LYCKLIG.


RSS 2.0