VARSEL...VARSEL...VARSEL..

Hej alla. Har ni sovit gott? Hoppas det, för det har jag.
I tidningen läser man om skrämmande arbetslöshet. Det är 300 pers. varslas här och 200 personer varslas där...
Rubrikerna har blivit så vanliga så man reflekterar inte ordentligt. Har ni satt er in i hur det slår mot den enskilda personen? Hela familjer drabbas och gäller det ett par, så är katastrofen ett faktum! Nu för tiden ska man vara beredd på att flytta hur långt som helst för att få ett jobb. Och visst.... Det går kanske för en ensamstående, men familjer, hur ska de göra? Och vilken garanti har man för att båda får jobb på den nya platsen? Och barnen... ska de ryckas upp från skola och dagis för att föräldern ska få ett arbete? Visst är det bra att vara flexibel, men är detta verkligen lösningen??







 



  
 






 


Nej annat var det på min och Jannes tid, när vi var unga. Då var det arbetstagarens marknad. Då kunde man välja och vraka och det var ALDRIG problem med att få ett jobb. Och trivdes man inte på sin arbetsplats så var det bara att säga upp sig. VEM SKULLE VÅGA GÖRA DET IDAG !? Jag bara undrar!







   


Det är för sorgligt att det har blivit på detta sättet. För att inte tala om vilken otrygghetskänsla det skapar och som även barnen märker av. Och alla dessa industrier, som har skapat så många arbetstillfällen och som nu plötsligt bara flyttas utomlands. Vad är det tänkt att SVENSKEN ska jobba med? Det finns ju inte arbeten ens för högutbildade!
Kanske börjar bli dags att gå bakåt i tiden, till lantbruk och självhushåll för att människorna ska kunna LEVA.






Ett nytänkande behövs... det är ett som är säkert.
Ha en riktigt bra fredag. Vi hörs till kvällen.
Kram från BIBBI.

LEV LIVET LYCKLIG.














Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0